Izvor: Lepota i zdravlje, 12.Nov.2015, 13:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Punjeni plavi patlidžan
Foto: Dobra hrana Specijal Sastojci: - 4 plava patlidžana - 100 g pirinča - 1 šargarepa - 1/2 manje glavice celera - 2 paradajza - 100 g šunke - 100 g mocarele - 2 dl juneće supe - 3 kašike ulja - mešavina začina, biber Priprema: 1. Patlidžane oprati, iseći uzduž na polovine, te izdubiti sredinu. Zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi pa izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti. 2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, paradajz, šunku, mocarelu i izvađenu sredinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << patlidžana iseći na kockice. 3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i celer, pa dodati sredinu patlidžana, paradajz i pirinać, te dinstati, uz povremeno dolivanje supe, dok svi sastojci ne omekšaju. 4. U izdinstanu masu dodati mocarelu i šunku, izmešati i začiniti po ukusu, pa pripremljenom masom puniti udubljenja od patlidžana. 4. Punjeni patlidžan poslagati u nauljenu tepsiju, pa staviti u zagrejanu rernu na 200°C i kratko zapeći.
Nastavak na Lepota i zdravlje...