Predlog za ručak: Punjeni plavi patlidžan

Izvor: Lepota i zdravlje, 12.Nov.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Punjeni plavi patlidžan

Foto: Dobra hrana Specijal Sastojci: - 4 plava patlidžana - 100 g pirinča - 1 šargarepa - 1/2 manje glavice celera - 2 paradajza - 100 g šunke - 100 g mocarele - 2 dl juneće supe - 3 kašike ulja - mešavina začina, biber Priprema: 1. Patlidžane oprati, iseći uzduž na polovine, te izdubiti sredinu. Zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi pa izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti. 2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, paradajz, šunku, mocarelu i izvađenu sredinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << patlidžana iseći na kockice. 3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i celer, pa dodati sredinu patlidžana, paradajz i pirinać, te dinstati, uz povremeno dolivanje supe, dok svi sastojci ne omekšaju. 4. U izdinstanu masu dodati mocarelu i šunku, izmešati i začiniti po ukusu, pa pripremljenom masom puniti udubljenja od patlidžana. 4. Punjeni patlidžan poslagati u nauljenu tepsiju, pa staviti u zagrejanu rernu na 200°C i kratko zapeći.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.