Predlog za ručak: Pastrmka iz rerne

Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Feb.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Pastrmka iz rerne

Foto: Bakina kujna Sastojci: - 800 g fileta losos pastrmke - 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 1 cm korena đumbira - 1/2 kašičice mlevene paprike - 100 ml kečapa - 1 kašičica šećera - 3 kašike maslinovog ulja - 400 g šampinjona - 3 kašike kukuruznog griza - so, biber - ulje Priprema: 1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, beli luk ispasirati. 2. Koren đumbira oguliti i izrendati na sitno rende. 3. U manjoj posudi sjediniti crni i beli luk, rendani đumbir, mlevenu papriku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kečap, šećer, maslinovo ulje, malo soli i bibera, pa dobro izmešati. 4. Filete pastrmke iseći na krupnije komade, preliti ih pripremljenom marinadom i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min. 5. Tepsiju poprskati uljem, rasporediti u nju mariniranu ribu i odgore je posuti kukuruznim grizom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok riba ne porumeni. 6. Dok se riba peče, šampinjone iseći na četvrtine i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz ribu.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Predlog za ručak: Pastrmka iz rerne

Izvor: Svet, 11.Feb.2016

Foto: Bakina kujna.. .. Sastojci:. – 800 g fileta losos pastrmke. – 1 manja glavica crnog luka. – 2 čena belog luka. – 1 cm korena đumbira. – 1/2 kašičice mlevene paprike. – 100 ml kečapa. – 1 kašičica šećera. – 3 kašike maslinovog ulja. – 400 g šampinjona. – 3 kašike...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.