Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Nov.2015, 12:33 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za nedeljni ručak: Bataci u saftu
Foto: Dobra Hrana Sastojci: 4 pileća bataka 2 glavice crnog luka 2 čena belog luka 2 crvene paprike babure 250 g pelata paradajza 300 g testenine u obliku mašnica 1 kašičica šećera 4 kašike ulja mešavina začina, biber Priprema: 1. Paprike babure očistiti od peteljki i semena pa iseći na kockice, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati. 2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom. 3. Na masnoći od bataka propržiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << crni i beli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša. 4. Zatim dodati seckani pelat paradajza i šećer pa kratko prokuvati. Vratiti batake i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša. 5. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu. 6. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Prijatno
Nastavak na Lepota i zdravlje...