Predlog za nedeljni ručak: Bataci u saftu

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Nov.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za nedeljni ručak: Bataci u saftu

Foto: Dobra Hrana Sastojci: 4 pileća bataka 2 glavice crnog luka 2 čena belog luka 2 crvene paprike babure 250 g pelata paradajza 300 g testenine u obliku mašnica 1 kašičica šećera 4 kašike ulja mešavina začina, biber Priprema: 1. Paprike babure očistiti od peteljki i semena pa iseći na kockice, crni luk sitno iseckati, a beli luk ispasirati. 2. Pileće batake propržiti na malo ulja sa svih strana da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom. 3. Na masnoći od bataka propržiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << crni i beli luk, dodati papriku te i nju pržiti dok ne omekša. 4. Zatim dodati seckani pelat paradajza i šećer pa kratko prokuvati. Vratiti batake i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne počne da se odvaja od kostiju, a povrće ne omekša. 5. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu. 6. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Prijatno

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.