Predlog za današnji ručak: Voždovačke pomorandže

Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Feb.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za današnji ručak: Voždovačke pomorandže

Foto: Bakina kujna Sastojci: - 9 jaja - 1 dl mleka - 2 parčeta hleba - 400 g mešanog mlevenog mesa - 1 čen belog luka - 1/2 kašičice mlevene paprike - 200 g prezli - 150 g brašna - mešavina začina - 3 dl tartar sosa - ulja Priprema: 1. U manjoj šerpi obariti 6 jaja, a potom ih oljuštiti i ostaviti da se ohlade. 2. Kriške hleba preliti mlekom, pa dobro ocediti i izmrviti. Beli luk oljuštiti i izrendati na sitno rende. 3. Sjediniti mleveno meso, izmrvljeni hleb, jedno jaje, beli luk, mlevenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Ukoliko je smesa ređa, dodati malo prezli po potrebi. 4. Smesom od mesa obložiti obarena jaja. Uvaljati ih u brašno, zatim u preostala dva umućena jajeta i na kraju u prezle. 5. Punjene i panirane mesne kugle pržiti u dubokoj masnoći sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi se ocedile od masnoće. 6. Gotove šnicle preseći napola i po želji preliti tartar sosom

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.