Predlog za današnji ručak: Pileće rolnice

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Nov.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za današnji ručak: Pileće rolnice

Foto: Dobra hrana Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 150 g klobuka šampinjona (šeširića) 120 g suvog vrata 1,5 dl belog vina 3 čena belog luka 2 dl supe od povrća 1 kašičica gustina mešavina začina 40 g parmezana Priprema: 1. Pileće belo meso iseći na šnicle, a potom ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. 2. Istanjene šnicle uzdužno iseći na trake širine 4 cm. 3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suvog vrata, zatim klobuk šampinjona pa urolovati i pričvrstiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << čačkalicom. 4. Oblikovane rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih zaliti belim vinom i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom. 5. Na masnoći od mesa propržiti sitno seckani beli luk pa dodati mešavinu gustina i supe, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne zgusne. 6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolnice i posuti ih parmezanom.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.