Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Nov.2015, 12:35 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za današnji ručak: Pileće rolnice
Foto: Dobra hrana Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 150 g klobuka šampinjona (šeširića) 120 g suvog vrata 1,5 dl belog vina 3 čena belog luka 2 dl supe od povrća 1 kašičica gustina mešavina začina 40 g parmezana Priprema: 1. Pileće belo meso iseći na šnicle, a potom ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. 2. Istanjene šnicle uzdužno iseći na trake širine 4 cm. 3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suvog vrata, zatim klobuk šampinjona pa urolovati i pričvrstiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << čačkalicom. 4. Oblikovane rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih zaliti belim vinom i dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom. 5. Na masnoći od mesa propržiti sitno seckani beli luk pa dodati mešavinu gustina i supe, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne zgusne. 6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolnice i posuti ih parmezanom.
Nastavak na Lepota i zdravlje...