Predlog letnjeg ručka: lagani slatko-slani brusketi s kozjim sirom

Izvor: Lepota i zdravlje, 03.Jul.2020, 13:02

Predlog letnjeg ručka: lagani slatko-slani brusketi s kozjim sirom

TV zvezda Antoni Porovski predlaže recept za ukusne bruskete koji su od svih koje ste dosad pravili drugačiji zbog jednog sastojka. Tajna ovog recepta je u jagodama! Antoni kaže da je već od prvog zalogaja shvatio da su bobičasto voće i brusketi savršena kombinacija. Ukoliko ne volite jagode, zamenite ih nekim drugim bobicama, čiji vam se ukus više dopada. Borovnice, brusnice, kupine, maline – sve dolazi u obzir. (Pročitaj: Evo zašto su borovnice sinonim za zdravlje)  U ovom receptu >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << je, pored voća i hleba, i kozji sir, koji bruskete čini kaloričnijim i ukusnijim. Brusketi s jagodama i kozjim sirom Sastojci (za dve porcije brusketa): 500 g jagoda (Pročitaj: Zdravi i ukusni ovseni keksići od samo tri sastojka) 2-3 paradajza (bilo koja sorta) veza svežeg bosiljka maslinovo ulje balzamiko sirće mleveni biber (da biste dobili intenzivan ukus, koristite sveže mleveni crni biber) 1 baget 1 čen belog luka so 250 g kozjeg sira (pre nego što počnete s pripremom jela, držite ga oko pola sata na sobnoj temperaturi) malo parmezana (za posipanje) Priprema: Zagrejte tiganj za grilovanje (ako ga nemate, koristite običan tiganj). Jagode i paradajz iseckajte na kockice, pa dodajte bosiljak (3 listića), biber, malo maslinovog ulja i balzamika. Promešajte i ostavite sa strane. Premažite obe strane isečenog bageta maslinovim uljem, pa ih grilujte u tiganju (svaku stranu po dva-tri minuta, dok ne postane zlatna i krckava). (Pročitaj: Zdrava ishrana: Šta jesti pre i posle treninga?) Izvadite iz tiganja, protrljajte prepolovljenim čenom belog luka, pa preko toga stavite kozji sir. Na kraju, prelijte mešavinom jagoda i paradajza (mešavinu posolite neposredno pre stavljanja na bruskete, jer će u suprotnom paradajz prerano pustiti vodu). Pospite parmezanom i začinite biberom. Servirajte toplo.   View this post on Instagram   A post shared by Antoni Porowski (@antoni) on Jun 25, 2020 at 3:41pm PDT Savet plus: Ne zaboravite da je paradajz najbolje čuvati na suvom i tamnom mestu. Ukoliko ga držite u frižideru, niska temperatura uništiće njegovu strukturu i pokvariti ukus. Ako još uvek nije dovoljno zreo, paradajz izložite sunčevim zracima i postaće baš onakav kakav treba da bude –  crven i sočan. (Pročitaj: Isprobajte tri fenomenalna, osvežavajuća bezalkoholna koktela) lepotaizdravlje.rsShape, InstagramThe post Predlog letnjeg ručka: lagani slatko-slani brusketi s kozjim sirom appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.