Povrće koje stiže u jesenjoj i zimskoj sezoni, a koje moramo imati na jelovniku

Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Sep.2025, 18:00

Povrće koje stiže u jesenjoj i zimskoj sezoni, a koje moramo imati na jelovniku

Zima nije samo nova modna i beauty sezona i hladni dani, već i period kada našem zdravljutreba dodatna podrška. Tokom ovih meseci imuni sistem je pod većim pritiskom, a nedostatak svežeg voća i povrća nimalo ne pomaže. Upravo zato je važno u ishranu uvesti povrće koje stiže u jesenjoj i zimskoj sezoni. Ono nije slučajno tu: prilagođeno je potrebama tela u tom periodu. Kelj, bundeva, praziluk i prokelj nisu samo dostupni, oni su prirodni izvori vitamina, minerala i vlakana koji pomažu da ostanemo otporni i da se bolje osećamo. Zašto je sezonsko povrće važno za zdravlje? Tokom zime, naš organizam prolazi kroz niz fizioloških i imunoloških izazova. Hladnoća, manjak sunčeve svetlosti i boravak u zatvorenom prostoru povećavaju...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.