
Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Sep.2025, 18:00
Povrće koje stiže u jesenjoj i zimskoj sezoni, a koje moramo imati na jelovniku
Zima nije samo nova modna i beauty sezona i hladni dani, već i period kada našem zdravljutreba dodatna podrška. Tokom ovih meseci imuni sistem je pod većim pritiskom, a nedostatak svežeg voća i povrća nimalo ne pomaže. Upravo zato je važno u ishranu uvesti povrće koje stiže u jesenjoj i zimskoj sezoni. Ono nije slučajno tu: prilagođeno je potrebama tela u tom periodu. Kelj, bundeva, praziluk i prokelj nisu samo dostupni, oni su prirodni izvori vitamina, minerala i vlakana koji pomažu da ostanemo otporni i da se bolje osećamo. Zašto je sezonsko povrće važno za zdravlje? Tokom zime, naš organizam prolazi kroz niz fizioloških i imunoloških izazova. Hladnoća, manjak sunčeve svetlosti i boravak u zatvorenom prostoru povećavaju...
Nastavak na Lepota i zdravlje...