Posni pirinač sa spanaćem iz rerne: Kad ga jednom probate, pravićete ga stalno

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Mar.2024, 13:02

Posni pirinač sa spanaćem iz rerne: Kad ga jednom probate, pravićete ga stalno

Danas smo odlučili da pravimo jedno vrlo ukusno, jeftino i zdravo jelo – posni pirinač sa spanaćem. Ukus će vas oduševiti…  Ulazimo u drugu nedelju posta i toliko imamo posnih recepata za fantastična jela, da ne znamo koje pre da pravimo. Ali, danas je pobedio pirinač koji ćemo primpremati sa spanaćem – to iz rerne. Posni pirinač sa spanaćem – jeftino, ukusno i zdravo jelo Ovo jednostavno i preukusno jelo možete napraviti na bezbroj načina i dodavati pirinču sastojke i začine >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << po želji. Nama se više dopada kada je zapečeno u rerni, nego kad se priprema na ringli (probalo smo obe varijante). A ono što ovo jelo čini izuzetno zdravi jeste spanać. Razlog zašto se spanać smatra superhranom je veliki broj hranljivih materija i vrlo malo kalorija. Spanać pomaže u stabilizaciji nivoa glukoze u krvi, prevenira teška oboljenja, te jača kosti, kosu i nokte. To su samo neke od koristi koje ćete imati ako redovno jedete spanać. Na TikToku smo pronašli jednostavan recept za pripremu rižota sa spanaćem: @chefmariio Spinach Vegan Rice with coconut milk……..#chef #cheflife #chicken #cooking #foodblogger #foodgasm #foodies #foodlover #foodstagram #lunch #plantbased #rice #spinach #tasty #travel #travelawesome #travelblog #traveldestination #travelingram #travelphoto #travelpics #traveltheworld #vegan #veganfood #veganfoodshare #veganism #veganlife #veganrecipes #vegansofig #vegetarian ♬ Lottery – K CAMP Recept za posni pirinač sa spanaćem Sastojci: 2 šolje pirinča 400 g zamrznutog ili svežeg spanaća 2 kocke za supu od povrća 100 g šampinjona 1 veća glavica crnog luka 2 veća čena belog luka 50 g suvog grožđa 2 kašike ulja so i biber po ukusu Priprema: Dobro operite pirinač, sipajte u šerpu, dodajte kocke za supe u i nalijte vodom. Kuvajte dok ne bude potpuno skuvan. Zatim sklonite sa šporeta. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. Operite i sitno iseckajte šampinjone. Dobro operite i ocedite suvo grožđe. Operite i narendajte šargarepu. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, šargarepu i šampinjone. Dinastajte par minuta. Pomešajte pirinač i dinstano povrće, posolite i pobiberite. Sve to prespite u podmazanu  vatrostalnu činiju ili tepsiju. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne zapeče (dok ne porumeni). Servirajte pirinač na tanjire i pospite suvim grožđem. Služiti toplo uz sezonsku salatu. Prijatno! Al Gonzalez/gettyimages.co.ukThe post Posni pirinač sa spanaćem iz rerne: Kad ga jednom probate, pravićete ga stalno appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.