Posne ruske kape sa sojinim mlekom FOTO

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posne ruske kape sa sojinim mlekom FOTO

Uživaćete u ukusu ruskih kapa za čiju pripremu ne treba mnogo sastojaka.

Potrebno je:

Za biskvit:

200 mililitara kisele vode

200 grama brašna

1 prašak za pecivo

50 mililitara ulja

100 grama šećera

2 kašike kakaoa

Fil:

4 kašike prah sojinog mleka

500 mililitara vruće vode

100 grama šećera

1 vanilin šećer

3 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kašike gustina

3 kašike brašna

250 grama posnog margarina

3 kašike prah šećera

100 grama kokosovog brašna

Glazura:

100 grama posne crne čokolade

2 kašike ulja ili kockica margarina

Priprema:

U činiju sipajte brašno s praškom za pecivo, dodajte šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.

Obložite pleh pek papirom i sipajte testo. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada je testo pečeno istresite ga na drugi pek papir i sklonite donji papir.

Kad se ohladi kalupom vadite krugove.

U vruću vodu dodajte šećer i ubacite 4 kašike mleka u prahu i stavite na šporet.

Izmešajte brašno i gustin sa vodom i kad provri dodajte u mleko i dobro izjednačite. Ostavite da se ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubacite omekšan margarin i 3 kašike prah šećera i dobro mikserom umutite. Kad se krema ohladi dodajte u margarin postepeno i sve izmiksajte u glatku kremu.

Na jedan krug nanesite malo kreme pa poklopite drugim krugom i namažite oko kolača i uvaljajte u kokos.

Na kraju rastopite čokoladu i na svaku kapicu stavite po jednu kašičicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.