Posne ruske kape sa sojinim mlekom FOTO

Uživaćete u ukusu ruskih kapa za čiju pripremu ne treba mnogo sastojaka.

Četvrtak, 05.12.2019.

15:00

Izvor: bakina kuhinja

Posne ruske kape sa sojinim mlekom FOTO
Foto: Bakina kuhinja

Podeli:

Potrebno je:

Za biskvit:

200 mililitara kisele vode

200 grama brašna

1 prašak za pecivo

50 mililitara ulja

100 grama šećera

2 kašike kakaoa

Fil:

4 kašike prah sojinog mleka

500 mililitara vruće vode

100 grama šećera

1 vanilin šećer

3 kašike gustina

3 kašike brašna

250 grama posnog margarina

3 kašike prah šećera

100 grama kokosovog brašna

Glazura:

100 grama posne crne čokolade

2 kašike ulja ili kockica margarina

*ALT

Priprema:

U činiju sipajte brašno s praškom za pecivo, dodajte šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite.

Obložite pleh pek papirom i sipajte testo. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada je testo pečeno istresite ga na drugi pek papir i sklonite donji papir.

Kad se ohladi kalupom vadite krugove.

U vruću vodu dodajte šećer i ubacite 4 kašike mleka u prahu i stavite na šporet.

Izmešajte brašno i gustin sa vodom i kad provri dodajte u mleko i dobro izjednačite. Ostavite da se ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubacite omekšan margarin i 3 kašike prah šećera i dobro mikserom umutite. Kad se krema ohladi dodajte u margarin postepeno i sve izmiksajte u glatku kremu.

Na jedan krug nanesite malo kreme pa poklopite drugim krugom i namažite oko kolača i uvaljajte u kokos.

Na kraju rastopite čokoladu i na svaku kapicu stavite po jednu kašičicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare