Posna salata sa tunjevinom za Badnje veče

Izvor: Lepota i zdravlje, 03.Jan.2024, 12:32

Posna salata sa tunjevinom za Badnje veče

Bliži se Badnje veče, dan kada većina pravoslavnih vernika posti. Imamo odličan i jednostavan recept – posna salata sa tunjevinom. Nakon kalorične novogodišnje trpeze, treba nam nešto laganije. Bez obzira na to da li postite ili ne, dobro će vam doći ova preukusna posna salata sa tunjevinom. Ni bržeg ni ukusnijeg obroka… Jednostavna i veoma zdrava posna salata sa tunjevinom Ako ste se već zasitili masne, teške i kalorične hrane – kakvu mahom i konzumiramo u sezoni slava i uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << u zimskim mesecima, obradujte svoj želudac nečim laganim, a opet veoma ukusnim. Posna salata nema premca. Recept koji sa vama danas delimo, obiluje hranljivim materijama: proteinima, vitaminima, mineralima, antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama… Svim onim što je potrebno našem organizmu. Ako budete jeli ovu salatu bar jednom nedeljno, ojačaćete imunitet, suzbiti upale, poboljšati pamćenje i krvnu sliku – i još mnogo toga. Recept koji sa vama delimo možete korigovati i dodavati sastojske po želji. I to je ono što nam se kod salata najviše dopada. Ne možete pogrešiti. Umesto babura, možete dodati sitno iseckanu kelerabu, paradajz, krastavac, narendanu šargarepu. Umesto balzamiko ili jabukovog sirćeta, salatu možete začini limunovim sokom. A maslinovo ulje možete zameniti hladno ceđenim susamovim, lanenim ili uljem semenki bundeve. I od salate napraviti pravu energetsku bombu koja će vas osnažiti za tili čas. Na Instagramu smo pronašli još jedan odličan recept za posnu salatu:   Прикажи ову објаву у апликацији Instagram   Објава коју дели healthy recipes & lifestyle | become the best you! (@thehealthy_version) Recept za posnu salatu sa tunjevinom Sastojci: 1 glavica zelene salate ili neke druge po izboru 1 konzerva tunjevine pola šolje kukurza šećerca pola šolje crvenog pasulja iz konzerve 1 paprika babura 5-6 maslina balzamiko ili jabukovo sirće maslinovo ulje so po ukusu Priprema: Operite i ocedite salatu. Zatim je iseckajte. Operite i sitno iseckajte papriku. Ocedite pasulj i zunjevinu. Sipjte u veću činiju zelenu salatu, pasulj, papriku, tunjevinu, kukurz šećerac i masline. Poslite i začinite sirćetom i maslinovim uljem. Lagano promešajte. Priprema! dulezidar/gettyimages.comThe post Posna salata sa tunjevinom za Badnje veče appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.