Posna pita od praziluka i krompira: Ukusnija od klasične krompiruše

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Dec.2023, 14:02

Posna pita od praziluka i krompira: Ukusnija od klasične krompiruše

Danas je na meniju posna pita od praziluka i krompira. Ako volite klasičnu krompirušu, ova pita će vas oduševiti. Preukusna je. Ideja za pripremu posnih specijaliteta ne fali. Ali nekako svi najviše volimo klasična jela. Jedno od njih je i omiljena krompiruša, samo što je ovaj put pripremamo sa prazilukom. Posna pita od praziluka i krompira: Zimsko jelo koje svi vole Miris krompiruše mnoge podseća na detinjstvo. Zato je toliko volimo. A  o ukusu i da ne pričamo. Malo je tako jednostavnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << a tako neodoljivih jela kao što je pita sa krompirom. Idealna je za vreme posta, jer se maahom i pravi posna. Mada mnoge domaćice u krompirušu dodaju i kajmak, sir ili slaninicu. Ako želite još ukusniju posnu krompirušu, napravite je sa prazilukom. Neodoljiva je. Ako ne postite, na internetu se mogu naći odlični recepti za mrsnu pitu sa krompirom i prazilukom ili recepti koji sadrže veganski puter i veganski sir (to još nismo probali – kad probamo javićemo vam utiske). Sledeći video koji smo pronašli na Jutjubu prikazuje kako možete napraviti mrsnu pitu od praziluka i krompira: Recept za posnu pitu od praziluka i krompira Sastojci: 1 pakovanje kora za pitu 500 g belog krompira 2 manja praziluka ili jedan veći ulje so i biber po ukusu Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Oljuštite i narendajte krompir. Očistite i iseckajte praziluk. Zagrejte dve kašike ulja na srednjoj temperaturi i propržite praziluk dok ne omekša. Dodajte krompir i malo vode i dinstajte 3-4 minuta. Posolite i pobiberite. Premažite jednu koru uljem pa na nju stavite drugu koru. Preko rasporedite malo fila i urolajte kao i svaku drugu pitu. Ili možete samo ređati red kora, red fila (na kraju obavezno treba da budu kore). Poređajte rolne u podmazanu tepsiju i premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok pita ne porumeni. Zatim je izvadite, poprskajte hladnom vodom i prekrijte krpom. Služiti kad se prohladi. Prijatno! cenkaysahinalp73/gettyimages.co.ukThe post Posna pita od praziluka i krompira: Ukusnija od klasične krompiruše appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.