Posna musaka s pečurkama: Još ukusnija od klasične musake

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Dec.2023, 14:04

Posna musaka s pečurkama: Još ukusnija od klasične musake

Ako postite i tražite inspiraciju za ručak ili večeru, imamo odličan predlog za vas – posna musaka s pečurkama. Ukus će vas oduševiti. Tradicionalna musaka je mnogima omiljeno jelo i navikli su na musaku s mesom. Ali, s obzirom na to da je vreme posta, možete napraviti i posnu varijantu. Sa malo sastojaka može napraviti ukusno i zdravo jelo za celu porodicu. Posna musaka s pečurkama: Može se praviti sa svim vrstama jestivih gljiva Osim sa šampinjonima, posnu musaku možete napraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i sa bukovačama, vrganjima, lisičarkama, šumskim piletom, šitake pečurkama… Sve zavisi od ukusa i od toga koje gljive su vam u tom trenutku dostupne. A gljive treba što češće jesti u zimskom periodu jer sadrže dragocene supstance koje jačaju imunitet. Na internetu se mogu naći različiti recepti za pripremu posne musake s pečurkama, a sledeći prikazuje kako se pravi musaka sa šampinjonima, biljnom pavlakom i biljnim sirom: @tamarindnthyme I could live on just potatoes. Are you team potatoes? Then you’ve got to try this #foodtiktok #potatotiktok #potatoesarelife #easyrecipes #mzansifood ♬ As It Was – Harry Styles Kako se priprema posna musaka Sastojci: 1 kg krompira 350 g šampinjona 1 veća glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 šolja pasiranog paradajza (ili paradajz soka) 2 kašike paradajz pirea 2 kašike ulja so i biber po ukusu suvi začin po ukusu 1 kašika sveže iseckanog peršuna (za posipanje) Priprema: Operite i oljuštite krompir. Stavite ga u šerpu, nalijte vodom, posolite i ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi. Samo pazite – ne treba potpuno da se skuva, već dopola, jer će se peći u rerni. Operite i isecite šampinjone na listiće. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk i šampinjone. Dinstajte sve dok ne ispari skoro sva tečnost. Dodajte paradajz, suvi začin, so i biber. Pustite da se krčka par minuta, pa sklonite sa šporeta. Ocedite krompir i isecite ga na kriške, kao za klasičnu musaku. U posmazanoj tepsiji ili vatrostalnoj činiji ređajte red krompira, pa red šampinjone. Ponavljajte sve dok ne potrošite sve sastojke. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Prijatno! Nadezhda_Nesterova/gettyimages.co.ukThe post Posna musaka s pečurkama: Još ukusnija od klasične musake appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.