Poruka za roditelje: Decu držite u zatvorenom prostoru umesto da ih odvedete u prirodu

Izvor: B92, 23.Sep.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka za roditelje: Decu držite u zatvorenom prostoru umesto da ih odvedete u prirodu

Imamo po gradovima puno lepih parkova, pa na kraju završe u zatvorenom prostoru. Cele nedelje su u zatvorenim prostorima. Vrtići i škole. Sad još i za vikend. Gde je tu kraj?

Gledam gomilu roditelja kako se brinu o svojoj deci i iskreno to je poražavajuće. Znam da rade po ceo dane, ali opet ono slobodno vreme ne provedu s njima nego gledaju TV ili rade stvari u kojima nisu uključena deca. I sad ne generalizujem, ali ima dosta takvih roditelja.

Kada dođe vikend >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opet s njima ne provedu kvalitetno vreme, nego odlaze po šoping centrima. Pa zar je to dobro za njih? Zašto ih ne odvedu na neki izlet ili u park? Imamo po gradovima puno lepih parkova, pa na kraju završe u zatvorenom prostoru. Cele nedelje su u zatvorenom prostoru. Vrtići i škole. Sad još i za vikend. Gde je tu kraj?

Pa zar ne znate da budete bar malo kreativni s njima? Ili vam se ni ne da o tome razmišljate? Kao da neki naprave klince samo da mogu da se hvale okolo s njima. Pa što imate dete ako niste spremni da se brinete o njemu i ako ne želite da mu posvetite kvalitetno vreme? Strašno mi je da to gledam. Vikend i kolona automobila ispred šoping centra. I onda ceo dan kupuj i kupuj, a i većina nema novca. Ne znam ni otkud vade više novac koliko se kupuje.

Eto postali smo potrošački narod, a za one bitne stvari, a to su drugi ljudi ne marimo. Ne marimo za svoju decu. A to je najtužnije. I zato pišem ovo jer je svaki vikend isti. Svaki vikend od jutra do večeri u zatvorenim prostorima. Izvedite mališane napolje i pokažite im da nije sve u TV-u i u kompjuterima i tabletima i mobilnim telefonima. Da postoji i stvarnost. Da je zabavnija stvarnost i da se isto tako može uživati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.