Poruka ove mame postala viralni hit: Ovo je tamna strana roditeljstva

Izvor: B92, 26.Apr.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka ove mame postala viralni hit: "Ovo je tamna strana roditeljstva"

Amerikanka Sara Van Sikl je rešila da skrene pažnju svima da roditeljstvo nije bajka, već često težak zadatak koji zahteva mnogo stresa i odricanja.

Odlučna da ukase kako zaista izgleda roditeljski posao, Sara je snimila mideo-snimak u kome je objasnila da podizanje malog deteta nije lak zadatak.

U videu koji se proširio društvenim mrežama, Sara objašnjava zašto nijedna majka ne treba da se pretvara da je sve uvek savršeno kada, kako kaže, "dete vrišti zadnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40 minuta" ili "ima modrice na glavi"

"Dosta mi je toga da ljudi pokazuju samo savršenu stranu roditeljstva na društvenim mrežama i danas je bio jedan od mojih najgorih dana od kada sam mama. Mentalno i emocionalno sam isceđena. Osećam se kao neuspešna mama. Osećam se zbunjeno i potpuno neupućeno zašto moje dete ima najgore ispade besa na svetu i to bez razloga. Osećam se krivom jer vičem na njega i još gore jer se želim zavući u rupu i ne izlaziti iz nje", započela je svoju ispovest mlada mama.

Ona smatra da su iskrena komunikacija i razgovori sa drugim mamama veoma bitni i značajni, u odnosu na savršene objave koje možemo da vidimo na brojnim društvenim mrežama.

"Ovo je realan život. Ovo je tamna strana roditeljstva o kojoj vam ne govore u knjigama. Mi i naša deca nismo savršeni. Slomićemo se. Plakati. Bićemo frustirani. Izgubićemo živce. Treba nam pomoć. Na kraju dana, radimo najbolje što znamo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.