Pojavila se nova vrsta PARADAJZ TURIZMA: Oni letuju po principu NEMA SE, a HOĆE SE, sebe nazivaju KROMPIR TURISTIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 13:45

Pojavila se nova vrsta PARADAJZ TURIZMA: Oni letuju po principu NEMA SE, a HOĆE SE, sebe nazivaju KROMPIR TURISTIMA

Pitate se sada ko su oni i po čemu se razlikuju, jedan Srbin je podrobno objasnio

Na društvenim mrežama se svakog leta pokreće jedna te ista rasprava između takozvanih paradajz turista i "elite sa ležaljki". I već je svima poznato na čijoj strani je javno mnjenje, jer ipak njega čini bar 80 procenata paradajz turista.

Ipak, grupe koje se bave putovanjima (posebno u Grčku) uvek nas iznenađuju svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << humorom, koji često u sebi sadrži mnogo više istine nego bilo koja ozbiljna razglabanja. 

Tako smo sada saznali da više nisu aktuelni paradajz turisti, već krompir turisti. Pitate se sada ko su oni i po čemu se razlikuju, e pa jedan (na žalost) anonimni član grupe je objasnio.

"Podvrsta paradajz-turiste, samo sto mi umesto paštete i paradajza nosimo krompir i pršutu. Cilj nam je isti, kako što manje para potrositi na letovanju (jer svi spadamo u radničku klasu i nema se, a hoće se)".

Svoje apsolviranje uštede na letovanju nastavio je podrobno obrazlagajući kako da uštedite na krucijalnim stvarima: prevozu, hrani, smeštaju i deci:

"Na letovanje uvek idemo sa još jednom porodicom (u daljem tekstu shvatićete gde je tu usteda) četvoro odraslih, četvoro dece, dva auta. Krompir-turista pro vec ima kombi (dupla usteda).

U vecem marketu kupimo namirnice koje mogu da traju, zatim grickalice, slatkiše, sokove itd. na odlozeno plaćanje. Kod Kineza kupimo vodene puške, pištolje, dušeke, gume i ostale gluposti koje nevino dečije oko može ugledati na šetalištu.

Imamo naše krompire, pršutu, slaninu, mesa u zamrzivacu. Sve to zamrznuto ide u ručni zamrzivač. Smeštaj ne rezervišemo, nađemo na licu mesta u roku od 1 sat (jer uvek ostaju prazni ti veliki apartmani). Recimo prošle godine, Rafailovici, odmah do plaže, nov stan u prizemlju, tri spavaće sobe, dnevna, terasa, ful opremljen, 50e", navodi krompir turista i nastavlja:

"Plažni mobilijar ne iznajmljujemo, deca ionako iz vode ne izlaze (treći dan vec razvijaju škrge) Mi odrasli malo sa njima u vodu, malo pesak, oni dovoljno samostalni, uživancija".

On je opisao i kako izgleda jedan prosečan dan na moru, a verujemo da će mnogi uvideti kolika je ušteda ovakvog "sam svoj majstor" letovanja:

"Jedan prosečan dan izgleda ovako. Uveče na aparat ispečemo krofnice, zapakujemo svako u svoju posudicu, ponesemo prelive i viljuščice za jednokratnu upotrebu, napravi se cedevita ili limunada, nekad kupovni sokovi, nekad se isecka lubenica ili neko drugo voće, odrasli hladni nes u svoje male termose i sve to ide u rashladnu torbu (torba za plažu starter pack).

Ujutru se naprave sendviči, spakuje torba i idemo na plažu. Sve sto deca zatraže - imamo u torbi. Na plaži smo do 12h (da deca ne bi izgorela k'o licne). U stanu kupanje, vadi se iz ledare meso za ručak, oljusti se krompir i onda slobodne aktivnosti, neko spava, neko gleda tv, neko čačka telefon".

Posle ručka povratak na plažu do večernjih časova. Zatim nazad u stan, kupanje, peglanje odeće za izlazak. Izlazak u šetnju, večera se nešto u pekari ili piceriji (od plodova mora jedemo samo morsku so) kupuju se kuvenjaci, sladoled, deca idu u luna park, obavezno se ugleda neka glupost koju smo prevideli, (prošle godine je to bio laser od 10e). U relativno kasne sate se vraćamo u stan, deca popadaju ko domine, a mi još malo sedimo na terasi, pijemo pićence uz zvuke primorskih komaraca", završava duhoviti turista svoju ispovest.

Šta vi mislite o ovakvom letovanju? 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.