Pohovane paprike punjene sirom: Niko im ne može odoleti

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Jul.2023, 14:02

Pohovane paprike punjene sirom: Niko im ne može odoleti

Neko je rekao pohovane paprike punjene sirom? Uvek smo rasploženi za ovaj specijalitet. A ko mu može odoleti. Volimo paprike na sve moguće načine. A volimo i sve što je pohovano. Sutra ćemo razmišljati o kalorijama –  i o masnoćama. Danas ćemo da uživamo u slasnom receptu. Pohovane paprike punjene sirom možete napraviti na bezbroj načina. U mešavinu za punjenje možete dodati seckano pileće belo meso, šunku, paradajz i razno drugo povrće – sve zavisi od ukusa. Količina namirnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << zavisi od toga koliki broj porcija vam treba. Navedeni recept je za 4 osobe. Birajte potpuno zdrave, sočne i krupne paprike. Da biste ih pohovali, moraćete najpre da ih ispečete i oljuštite. A to ste, pretspostavljamo, već iks puta radili do sada. I birajte malo suvlji sir, biće lakše za pohovanje. Pohovane paprike punjene sirom: Nutritivna vrednost Kalorije: oko 550 kalorija po porciji Proteini: oko 25 grama Masti: oko 20 grama Ugljeni hidrati: oko 60 grama Kako se pripremaju Sastojci: 6-8 velikih crvenih paprika babura 450-600 g sitnog sira 6-8 jaja 60-80 g putera 30-40 g pšeničnog brašna 50-60 g prezle 3-4 kašike peršuna, sitno iseckanog so i biber po ukusu ulje za prženje Priprema: Odrežite vrhove (kapice) sa paprika i uklonite semenke. Dobro ih operite pod mlazom tople vode i osušite papirnim ubrusom. Poređajte paprike u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ili ih ispecite na roštilju. Stavite vrele paprike u činiju i prekrijte ih krpom. Ostavite ih da se ohladi, a zatim ih oljuštite. Pomešajte sir, omekšali puter, četiri jajeta, peršun so i biber. Pažljivo napunite paprike. Uvaljate paprike najpre u brašno, a zatim u umućena jaja, pa u prezle. Kao što to i inače radite kada pohujete meso ili povrće. Pržite paprike u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi sa obe strane sve dok ne porumene. Služiti sa salatom od od paradajza i sosom po izboru. Prijatno! images.etc/shutterstock.comThe post Pohovane paprike punjene sirom: Niko im ne može odoleti appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.