Pljeskavice od povrća i pečuraka ukusnije od mesa

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Avg.2023, 14:01

Pljeskavice od povrća i pečuraka ukusnije od mesa

Imamo sjajnu ideju za ručak ili večeru – pljeskavice od povrća i pečuraka. Mogu se pripremati na milion načina. I ukusnije su od mesa… Mi smo se odlučili za pljeskavice koje sadrže pečurke, jer su preukusne. Možete koristiti šampinjone, bukovače, šitake, vrganje… Pljeskavice od povrća i pečuraka: Preukusna alternativa mesu Pljeskavice od povrća s dodatkom pečuraka su izuzetno ukusne i nutritivno bogate. Ove pljeskavice često predstavljaju odličnu alternativu mesnim jelima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << jer su bogate vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Vlakna: Povrće i pečurke su prirodno bogati vlaknima koja su važna za regulaciju probave, osećaj sitosti i održavanje zdravog nivoa šećera u krvi. Proteini: Iako povrće ne sadrži toliko proteina kao meso, dodatak pečuraka doprinosi sadržaju proteina. Proteini su važni za izgradnju i obnovu tela. Vitamini: Pljeskavice od povrća sa pečurkama mogu pružiti različite vitamine, uključujući vitamin A iz šargarepe, kao i vitamine B kompleksa iz pečuraka, koji podržavaju mnoge metaboličke procese u organizmu. Minerali: Pečurke su izvor minerala poput kalijuma, magnezijuma i fosfora. Kalijum je ključan za ravnotežu tečnosti i funkciju srca, magnezijum podržava zdravlje mišića i nervnog sistema, dok fosfor doprinosi zdravlju kostiju. Antioksidansi: Povrće i pečurke sadrže razne antioksidanse kao što su vitamin C, vitamin E i selen. Antioksidansi pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima. Sadrže malo zasićenih masti: Pljeskavice od povrća sa pečurkama obično imaju manje zasićenih masti u poređenju s mesnim pljeskavicama, što je dobro za zdravlje srca.  Sadrže malo kalorija: Ovisno o načinu pripreme i sastojcima, pljeskavice od povrća s  pečurkama često imaju manje kalorija u poređenju s klasičnim pljeskavicama. U sledećem videu možete videti jedan od načina na koji možete napraviti posne pljeskavice od povrća s pečurkama. A kako ih mi pripremamo Sastojci: 500 g pečuraka po izboru 600 g krompira 1 glavica crnog luka 2 šargarepe 2 čena belog luka 2 kašike iseckanog svežeg peršuna ili korijandera 1 kašičica kurkume 1 kašičica aleve paprike 150 g brašna so i biber po ukusu ulje za prženje Priprema: Skuvajte krompir i šargarepu u ključaloj slanoj vodi sve dok ne omekašaju. Zatim ocedite i ostavite da se ohlade. Operite i ocedite pečurke, a zatim ih narendajte. Narendajte i crni luk, krompir i šargarepu. Dodajte ispasiran beli luk, peršun, kurkumu i alevu papriku. Posolite i pobiberite. Promešajte. Zatim dodajte brašno i dobro promešajte. Formirajte pljeskavice i pržite ih na ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi dok ne porumene s obe strane. A možete ih i ispeći u rerni (35-40 minuta na 200 stepeni). Prijatno! Paprikaš od tikvica i krompira: Lagano, posno i dijetalno jelo   Максим Крысанов/gettyimages.co.ukThe post Pljeskavice od povrća i pečuraka ukusnije od mesa appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.