Pita s mesom i krompirom: Od nje nema ništa ukusnije

Izvor: Lepota i zdravlje, 14.Nov.2023, 14:03

Pita s mesom i krompirom: Od nje nema ništa ukusnije

Obožavamo pite, naročito domaće. A omiljena nam je pita s mesom i krompirom. Može se praviti i sa domaćim i sa kupovnim korama. Ako želite da obradujete ukućane – napravite im pitu s krompirom i mesom. Toliko je ukusna da ćete je stalno praviti. Pita s mesom i krompirom: Ukusna i zasitna Pita s krompirom i mesom je prvenstveno preukusan, ali i veoma hranljiva i brzo izaziva osećaj sitosti. Meso je dobar izvor proteina, vitamina B12, gvožđa i cinka. Osim toga, sadrži esencijalne aminokiseline >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << koje su potrebne za izgradnju i održavanje ćelija u telu. Krompir je izvor složenih ugljenih hidrata, vlakana, vitamina C, vitamina B6, kalijuma i folata. Vlakna u krompiru mogu pomoći u održavanju zdravlja probavnog sistema, dok kalijum podržava rad srca. Crni i beli luk dodaju ukus jelu, a takođe sadrži i lekovite sastojke koji čiste krv, te jačaju pluća i imunitet (a baš to nam je ovih dana jako važno). Na TikTok-u mogu se naći različiti recepti za pravljenje pite s mesom i krompirom, a mi smo izdvojili sledeći: @cookwith.tee Meat & Potato Pie #food #recipe #pakistani #desi #potato #pie #foodie #foryou #yummyapp #yum #hungry #cook ♬ original sound – N_i_M_R_A – ⁸⁸⁸ Kako se priprema Sastojci: 1 pakovanje kora za pitu 500 g mlevenog mesa (junetina, piletina, svinjetina ili mešano) 3 veća krompira 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana 2 šargarepe, sitno iseckane 2 čena belog luka, sitno iseckana so i biber po ukusu 1 kašičica origana ili majčine dušice ulje za premazivanje kora Priprema: Prvo pripremite nadev: Sipajte u tiganj dve kašike ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite sve dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane smeđe boje. Zatim dodajte beli luk, šargarepu, nerandan ili sitno iseckan krompir i začine. Pržite 2-3 minuta. Zatim sklonite sa šporeta. U međuvremenu, uključite rernu na 180°C da se zagreje. Uzmite jednu koru za pitu, stavite je na ravnu površinu, a zatim je premažite uljem. Preko nje stavite drugu koru i malo nadeva. Zatim je urolajte – kao i svaku drugu pitu. Ponavlajjte to dok ne potrošite sav nadev i sve kore. Stavite pitu u podmazamu tepsiju, premažite je uljem i pecite 30-40 minuta, dok ne porumeni. Izvadite pitu iz rerne, oprskajte je hladnom vodom i prekrijte krpom. Ostavite da se malo prohladi pre služenja. Prijatno! Nelea Reazanteva/gettyimages.co.ukThe post Pita s mesom i krompirom: Od nje nema ništa ukusnije appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.