Piletina s povrćem iz rerne: Brzi ručak bez puno muke

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Jul.2024, 14:00

Piletina s povrćem iz rerne: Brzi ručak bez puno muke

Ne postoji ukusniji, a lakši i brži ručak od ovog. U pitanju je piletina s povrćem iz rerne koju ćete pripremiti bez mnogo muke.  Dok se svi kolektivno kuvamo na četrdeset stepeni poslednja stvar koju želimo i koja nam je potrebna jeste to da provodimo sate u kuhinji iznad šporeta. Ali ne možemo svaki dan jesti samo salate i voće. Zato danas spremamo preukusno, a brzo jelo. Piletinu s povrćem iz rerne jeli bismo svaki dan. Kako se priprema piletina s povrćem iz rerne Sve što imate u >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ostavi ili frižideru, a ubraja se u povrće, možete iskoristiti za pripremu ovog i ukusnog i zdravog ručka. Najviše vremena ćete potrošiti na pranje i seckanje namirnica, a ispeći će se za manje od 40 minuta. Ako nemate pileće meso, možete iskoristiti bilo koje drugo meso (junetinu, svinjetinu, slaninu, kobasice…). I začiniti po želji. @jennnnaaayy Reply to @livchristinaaaa Chicken Legs or Chicken Thighs would go awesome here too! #Foodie #Traybake #Dinner #EasyRecipe #Chicken #Vegetables #RoastVeg ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz Recept za piletinu s povrćem Sastojci: 500 g piletine (belo meso, krilca, bataci…) 800 g krompira 1 veća šargarepa malo zamrznutog brokolija 1 manja tikvica 2-3 paprike babure 1 glavica crnog luka 3-4 čena belog luka 1 veći paradajz so i biber po ukusu malo svežeg ruzmarina tucana ljuta papričica (po ukusu) malo ulja Priprema: Isperite piletinu pod mlazom hladne vode, a zatim je isecite, premažite uljem, posolite i pobiberite. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luka. Operite, oljuštite i isecite krompir, šargarepu i tikvicu. Operite paprike, uklonite semenke i isecite ih na trake. Operite i isecite paradajz na kriške. Pomešajte sve povrće, posolite i pobiberite. Rasporedite piletinu i povrće u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju. Preko stavite grančice ruzmarina. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 35-40 minuta. Služiti toplo. Prijatno! YelenaYemchuk/gettyimages.comThe post Piletina s povrćem iz rerne: Brzi ručak bez puno muke appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.