Pileći ražnjići sa paprikama, krompirom i parmezanom

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Jun.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pileći ražnjići sa paprikama, krompirom i parmezanom

Ukusni pileći ražnjići sa paprikama i sveže rendanim parmezanom – obrok koji mami osmeh na lice, lak za pravljenje tokom toplih dana. Foto: Guliver / Thinkstock Sastojci: – 400 g kuvanog krompira – 2 čena belog luka – po kašičica suvog majorana i majčine dušice – 3 kašike sveže rendanog parmezana – 10 kašika maslinovog ulja – so – biber – 250 g pilećih prsa – po 1 crvena i žuta paprika Priprema: Krompir operite i u ljusci kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << se ohladi, oljuštite ga i isecite na režnjeve. Očistite i ispasirajte beli luk, pa ga pomešajte s majčinom dušicom, parmezanom, uljem, solju i biberom. Meso operite, prosušite i isecite na kockice. Papriku operite, prepolovite, očistite i iseckajte. Ulje sa začinima rasporedite u 2 činije. Krompir marinirajte 20 minuta u jednoj, a meso i papriku u drugoj posudi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Komade krompira, paprike i mesa stavljajte na ražnjiće naizmenično dok ne iskoristite sav materijal pa ih pecite pola sata u podmazanom plehu.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.