Peciva za doručak – da ili ne? I da li postoje bolje „go-to“ alternative?

Izvor: Lepota i zdravlje, 07.Avg.2025, 09:00

Peciva za doručak – da ili ne? I da li postoje bolje „go-to“ alternative?

Miris tople kifle ili kroasana ujutru budi nostalgiju i osećaj komfora. Nema sumnje da su peciva mnogima omiljeni jutarnji izbor – lako dostupna, ukusna i često uz kafu predstavljaju brz početak dana. Međutim, kada govorimo o dugoročnom zdravlju i energiji tokom dana, važno je postaviti pitanje: da li su peciva za doručak zaista dobar izbor? I odmah da vas obradujemo, nije prognoza baš toliko crna kako biste možda pretpostavili. Peciva za doručak – da ili ne? Većina industrijskih i pekarskih peciva bogata je rafinisanim brašnom, šećerima i zasićenim mastima, a siromašna vlaknima i proteinima. To znači da će vam možda pružiti kratkotrajan osećaj sitosti, ali vrlo brzo nakon doručka sledi pad energije, osećaj umora...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.