Pavlova s jagodama: Praznik za nepca

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Maj.2024, 15:01

Pavlova s jagodama: Praznik za nepca

Ako hoćete lepo da se zasladite ovog vikenda, naš predlog je da to bude neprevaziđena poslastica – Pavlova s jagodama.  Kažu da je Pavlova torta osmišljena za balerinu Anu Pavlovu tokom njene turneje po Australiji, dok drugi tvrde da je reč o turneji po Novom Zelandu. Nama nije bitno ko je u pravu, samo smo do neba zahvalni onom ko je osmislio ovo čudo od poslastice. Fenomenalna Pavlova s jagodama Za ovakvu poslasticu ne treba žaliti truda, jer se definitivno isplati. Na Jutjubu možete >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << naći različite recepte za pripremu pavlove s jagodama, a nama je pažnju privukao sledeći: A kako mi pravimo mini pavlove s jagodama Sastojci za korice: 4 belanceta 250 g šećera 1 kašika sirćeta 1 kašika gustina Sastojci za krem od jagode: 250 g jagoda 70 g šećera 1 kašika gustina 200 ml slatke pavlake Sastojci za krem od vanile: 4 žumanceta 2 vanil-šećera 5 kašike šećera 65 g putera 150 ml slatke pavlake Priprema: Za pripremu korica belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Mutiti dok se šećer ne rastopi pa pred kraj mućenja umešati sirće i gustin. Šam sipati u poslastičarski džak sa okruglim nastavkom. Pleh obložiti papirom za pečenje i preko njega istisnuti gomilice šama od belanaca. Po sredini šama kašikom napraviti udubljenje. Sušiti u odškrinutoj rerni (zadenuti varjaču na vrata rerne kako bi bila odškrinuta) na 120°C dok korice ne postanu lagane i hrskave. Posebno pripremiti fil od jagode. Jagode izmiksati pa sjediniti sa šećerom u prahu i gustinom te umutiti žicom i kuvati dok se smesa ne zgusne. Ostaviti je da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti u šlag pa dodati polovinu smese od jagode i izmiksati. Ostatak kaše od jagode ostaviti za preliv. Za pripremu fila od vanile žicom umutiti žumanca, šećer i vanil-šrećer pa skuvati na pari. Smesu ostaviti da se ohladi pa dodati puter i izmiksati. Na kraju, varjačom umešati umućeni šlag od slatke pavlake. Na tacnu poslagati 8 korica od belanaca, poslastičarskim džakom preko njih istisnuti malo fila od vanile, zatim naneti fil od jagode i preliti kašom od jagode. Prekriti koricama od belanaca i dekorisati preostalim filom od jagode. Savet: Dužina sušenja puslica zavisi od jačine rerne, korice treba da ostanu svetle i hrskave. Prijatno! Nelea Reazanteva/gettyimages.comThe post Pavlova s jagodama: Praznik za nepca appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.