PRŽENICE NA NOV NAČIN: Fantastična kombinacija sira i mladog luka pretvoriće stari hleb u savršen obrok

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 07:59

PRŽENICE NA NOV NAČIN: Fantastična kombinacija sira i mladog luka pretvoriće stari hleb u savršen obrok

Ovo jelo možete jesti za bilo koji obrok, deca ga obožavaju!

Ako ste od onih koji vole prženice, današnji recept će vas oduševiti. Baka Jela je spremala prženice sa sirom, mladim lukom i kačkavaljem, obrok koji se može služiti za doručak, ručak ili užinu.

Ovo jelo će oduševiti vaše ukućane, a s obzirom da vam za njega treba stari hleb i vaš novčanik će vam biti zahvalan.

Potrebno je:

Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prvo izdrobite sir i izmešajte sa jajima, a potom dodajte u to iseckana pera crnog luka i pola količine rendanog kačkavalja. U smesu ubacite mleko i sve izjednačite. Pleh obložite pek papirom i svako parče hleba umičite u smesu jaja i sira i ređajte u pleh. Na kraju kašikom skupite i rasporedite preostali sir po svakom parčetu hleba. Ostatkom kačkavalja pokriti hleb. Pecite na 220 stepeni 20-30 minuta.

Uživajte!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.