PREBRANAC PO STARINSKOJ RECEPTURI: Napravite savršen PASULJ, jedan sastojak mu daje POSEBAN ŠMEK

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2022, 08:58

PREBRANAC PO STARINSKOJ RECEPTURI: Napravite savršen PASULJ, jedan sastojak mu daje POSEBAN ŠMEK

Jeftin i zasitan recept koji će svi obožavati, a savršen je za dane posta!

Potrebno je

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda pa ga naliti malo da ogrezne.

Ostaviti da vri nekoliko minuta pa procediti. Ponovo oprati i procediti.

 Luk iseći na tanje rezance pa propržiti. Dodati papriku , biber začin, mleveni biber.

Izvaditi 1/3 pasulja pa staviti na dno druge šerpe pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << seckan beli luk i par lovorovih listova.

Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti  vodom i kuvati 1-1.5  sat da pasulj omekša i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti  toplo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.