POGREŠNO SPREMAMO PIRE KROMPIR: Jedan kuvar OTKRIVA tajnu SAVRŠENOG UKUSA - evo gde pravimo GREŠKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGREŠNO SPREMAMO PIRE KROMPIR: Jedan kuvar OTKRIVA tajnu SAVRŠENOG UKUSA - evo gde pravimo GREŠKU!

Ovako nešto sigurno niste probali!

Pire krompir važi za jedno od osnovnih, početničkih jela, koje bi svako trebalo da ume da napravi, a ispostavilo se da većina nas greši u pripremi - jedan kuvar otkriva i u čemu tačno.

Većina nas će ga pripremiti ovako - skuvaćemo krompir, procediti ga i dodati puter/mleko/sir pa onda sve sjediniti - i zbog toga jedemo bezukusni pire.

- Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa njom ste bacili i ukus krompira - objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru. Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.