PET TRIKOVA ZA SVILENKASTO MEKA STOPALA

Izvor: GlamDama.com, 06.Dec.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET TRIKOVA ZA SVILENKASTO MEKA STOPALA

Svilenkasto meke pete i stopala izgledaju atraktivno. Otvorene cipele otkrivaju vaš pedikir, ali i ispucalu kožu na petama, što i nije baš atraktivno. Piling i hidratacija suvih stopala može biti dovoljno da bi stopala bila svilenkasto meka. Ali takođe postoje načini da se izbegne isušivanje i spreči pucanje kože.
TRIK#1 – PILING
Potopite stopala u toplu vodu na deset minuta i to će vam omekšati ispucala i suva stopala čineći lakšim uklanjanje mrtvih >> Pročitaj celu vest na sajtu GlamDama.com << ćelija kože. Dok je koža meka, uzmite kamen za pete i istrljajte pete, prste i stopala uklanjajući mrtve ćelije. Osetićete kako koža postaje još mekša i svilenkastija. Odvojite dva minuta za svako stopalo fokusirajući se na delove gde je koža gruba i suva. Izbegavajte da trljate suviše grubo da ne biste oštetili i iritirali kožu.
TRIK#2 – HIDRIRANJE
Upotrebite kremu za stopala nakon gore navedenog postupka i obujte meke pamučne čarape. Ovo je najbolje raditi pre spavanja jer će onda efekat biti još bolji. Umesto kreme možete koristiti i biljno ulje.
TRIK#3 – UDOBNA OBUĆA
Odabir udobne obuće može sprečiti pucanje kože na stopalima ili bar umanjiti šanse za to. Udobna obuća može imati i štikle, ali one moraju biti pogodne za nošenje. Obuća mora prijati stopalima bez izazivanja bola pri hodanju.
TRIK#4 – ODMOR STOPALA
Ispucala stopala mogu biti izazvana dugim stajanjem i hodanjem, gojaznosti, ili bilo čime što opterećuje stopala duži period. Važno je priuštiti stopalima odmor da bi se izbegla ispucala koža i bol.
TRIK#5 – MASAŽA STOPALA
Masaža stopala pospešuje cirkulaciju. Takođe otklanja napetost nakon dugog dana.
 
 
 
                                               

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.