PET KILOGRAMA DO NOVE GODINE! Uz ovaj čaj MRŠAVI se EKSPRESNO, a evo kako se PRIPREMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET KILOGRAMA DO NOVE GODINE! Uz ovaj čaj MRŠAVI se EKSPRESNO, a evo kako se PRIPREMA!

Odličan za detoksikaciju!

Čaj od peršuna za mršavljenje je napitak poznat od davnina. Ne samo da je odličan izvor vitamina A i K, več sadrži i određene količine gvožđa, kalijuma i vlakana. Prepun je hranljivih materija, eteričnog ulja i antioksidanata do te mere da ga često nazivaju i super hranom.

U narodnoj medicini, peršun se koristi za lečenje niza različitih bolesti. Poznat je kao lek za izbacivanje viška tečnosti iz organizma, za bubrege, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << urinarne infekcije.

A post shared by Teina Kuhinjica (@teinakuhinjica) on Sep 6, 2019 at 3:05am PDT

 Kao lekovita biljka, peršun ima veliki broj prednosti koje možete da iskoristite samo ispijanjem čaja na redovnoj osnovi.

Biljka peršun

Peršun (Petroselinum crispum) je dvogodišnja biljka koja može dostići i do 30 cm u visinu. Poreklom je iz mediteranskog regiona a danas se uzgaja širom sveta kao začinska biljka. Nazivaju ga još i majdonos, petrusin, peršun, petrusimul, petrusim, zelen.

Koren peršuna je beo, repast i tanak. Listovi su različitog oblika i najbolje ih je brati u proleće i jesen.

Postoje dve osnovne vrste peršuna : peršun korenaš ( ima odlično razvijen korenov sistem ) i peršun lišćar.

Svi delovi ove biljke su lekoviti.

Dobrobiti čaja od peršuna

Peršun je začinska biljka bogata vitaminima A, B, C, E i K, i mineralima, kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, vlakna i antioksidativnih flavonoida.

Čaj od peršuna za čišćenje organizma

Peršun caj se najviše koristi zbog svojih diuretik svojstva.  Antioksidansi i hlorofil  u listu biljke pomažu da se iz organizma izbace štetni  i toksični elementi koji izazivaju inflamaciju i infekcije.

Ovaj čaj se može koristiti za lečenja artritisa i reume, izlučivanjem štetnih materija iz organizma i smanjenjem oticanja zglobova.

Sprečava zadržavanje vode u telu i tako pomaže u smanjivanju celulita, smanjenjem prekomerne tečnosti u tkivima.

Čaj od peršuna stimuliše pluća za pražnjenje i eliminiše zagađivače koji mogu da se akumuliraju  u vaš respiratorni sistem. I na taj način omogućava bolje disanje.

Potpomaže u radu bubrega i jetre

Peršun čaj je izvrstan diuretik. Olakšava izbacivanje urina,  oslobađa i čisti bubrege i bešiku od toksina. Ujedno vrši i prečišćavanje krvi.

Napitak se preporučuje kod pacijenata  koji imaju kamen u bubregu.

Za mršavljenje

Peršun poseduje visok nivo vitamina C koji jača imunitet i pomaže kod regulisanja telesne težine. Ukoliko se odliučite za ovaj napitak, smršaćete vrlo vrlo i lako.

Razlog je što ovaj čaj izbacuje višak vode iz organizma koja nam stvara osećaj tromosti, težine i generalnim nezadovoljstvom svojim izgledom.

Da biste skinuli za dva dana pet kilograma, potrebno je svakodnevno konzumirati litru ovog čaja. U tom slučaju nemojte koristiti zaslađivače već samo nakapajte malo limuna.

Osim viška kilograma uz pomoć peršuna rešićete se i nagomilanih toksina iz organizma jer je on odličan i za detoksikaciju organizma.

Čaj od peršuna za mršavljenje je, pored Sassy vode, najbolji prirodni napitak za skidanje kilograma.

6 RECEPATA ZA ČAJ OD PERŠUNA Peršun je odličan diuretik, pomaže da smršate i detoksikujete telo https://www.magicnobilje.com/vesti/aktuelno/287351/6-recepata-za-caj-od-persuna #persun #peršun #caj #čaj #recepti #recept #5 #diuretik #mrsavljenje #mršavljenje

A post shared by Magično Bilje 🌿 (@bilje.magicno) on Sep 3, 2019 at 3:50am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.