Ovaj VIRUS KOSI DECU PO BEOGRADSKIM VRTIĆIMA! Napada ruke, noge i usta, a počinje VISOKOM TEMPERATUROM

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 21:28

Ovaj VIRUS KOSI DECU PO BEOGRADSKIM VRTIĆIMA! Napada ruke, noge i usta, a počinje VISOKOM TEMPERATUROM

Postoji način da se bolest spreči, a do roditelja je.

Za bolest ruku, nogu i usta malo ko zna, a može biti veoma opasna i stresna. Od nje svako može da oboli, ali su najčešće žrtve bebe i deca do pet godina. Ona izaziva bolove u ustima, crveni osip i plikove na rukama i nogama, a dovoljno je samo nedelju dana da bolest napreduje.

Međutim, dešava se da roditelji zamene ovaj virus sa malim boginjama, zbog čega je važno da reaguju što pre >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i posete lekara. Džoana, jedna od zabrinutih majki, imala je iskustva sa bolešću, kada je njen sinčić od godinu i po dana postao razdražljiv i gutao sa bolovima, a onda odjednom dobio temperaturu.

– Sa svim bolestima sa kojima je moja porodica imala iskustva, mogu da kažem da je ovaj virus najgori – napisala je Džoana na jednom blogu.

Najpodložniji virusu su bebe i deca do pet godina starosti, a bolest može da se pokupi na prometnim mestima, kao što su obdaništa, vrtići i javni toaleti.

U tih 11 epidemija zaraženo je 67 pacijenata, uglavnom dece mlađe od pet godina. U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da je početka godine u beogradskim vrtićima bilo 19 takvih epidemija sa 120 obolelih.

Bolest podseća na boginje, jer izaziva pojavu bolnih, crvenih rana. Najbolji način da roditelji zaštite svoju decu jeste da redovno peru ruke, ali i da na vreme odu kod doktora kako bi sprečili širenje virusa.

Ako vaše dete ima crvene mrlje po celom telu, OVDE saznajte o čemu je reč.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.