Ova 2 SIMPTOMA nikako ne smete da IGNORIŠETE! Jasno ukazuju da sa ŠTITNOM ŽLEZDOM  nešto nije u redu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 17:00

Ova 2 SIMPTOMA nikako ne smete da IGNORIŠETE! Jasno ukazuju da sa ŠTITNOM ŽLEZDOM nešto nije u redu!

Osluškujte svoje telo.

- Osnovna funkcija štitne žlezde i razlog njenog postojanja je proizvodnja i lučenje hormona T4 i T3. Hormoni štitne žlezde su glavni regulatori organizma i ključni su za odrađivanje svih procesa koji se odvijaju u organima i tkivima - pojasnio je dr. med. Josip Staničić, specijalista nuklearne medicine.

Štitna žlezda pomaže telu da korist energiju, održava pravilan rad mozga, srca i mišića.

Kada ona ne radi pravilno javljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se simptomi koje mnogi zanemaruju i tek kad bude kasno odu kod lekara. Štitna žlezda može da radi ubrzano (hipertireoza) ili da se njen rad uspori (Hipotireoza). U oba slučaja potrebna je lekarska pomoć. Evo na koje promene u organizmu treba obratiti pažnju:

Klasični simptom hipotireoze mogu uključivati umor, zatvor, osetljivost na hladnoću, neregularne menstruacije, vrtoglavicu, suvu kožu, dobijanje na kilaži.

Kada je previše aktivna štitna žlezda javljaju se simptomi poput preskakanja srca, anksioznosti, drhtanje ruku, osetljivost na visoke temperature, neredovni ciklusi, nesanica i gubitak kilograma.

Svi ovi simptomi ne moraju nužno da znače da patite od poremećaja štitne žlezde, ali ukliko primetite barem 2 simptoma u isto vreme, najbolje bi bilo da posetite lekara i odradite detaljne analize.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.