Oporavlja požutelo i osušeno cveće: OVAJ ČUDOTVORNI RASTVOR sprečava truljenje sobne biljke, sigurno ga imate u kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 15:26

Oporavlja požutelo i osušeno cveće: OVAJ ČUDOTVORNI RASTVOR sprečava truljenje sobne biljke, sigurno ga imate u kući

Evo u čemu je trik.

Mnoge žene vole da imaju sobne biljke, ali gajenje cveća nije lako – zahteva vreme i posvećenost.

Sušenju sobne biljke ili sporom napredovanju može doprineti premalo zalivanja, ili pak previše, nedovoljno svetlosti, promaja, previše toplote, neodgovarajuća prihrana i drugi faktori u zavisnosti od vrste.

Na sreću, postoji jednostavan trik koji su otkrile ljubiteljke cveća, a omogućava da se biljka brzo oporavi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Čudotvorni rastvor koji nazivaju infuzijom, jer se biljke uz njega oporavljaju odličan je i za negu cveća u vazi. Ako vaše sobno cveće ne napreduje, ili mu se lišće suši, požutelo je, opada, primenite ovaj recept od koga će odmah živnuti.

Aspirin može da poboljša rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koji to omogućava. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama u kući i na terasi.

Stavite jednu tabletu aspirina u 100 ml destilovane vode. Izmrvite tabletu i mešajte sve dok se ne ustopi. Ovom mešavinom zalijte i prskajte biljke jednom nedeljno za najbolje rezultate.

Poboljšaće razvoj korena, omogućava cveću da bude raskošnije, sprečava pojavu gljivica, a produžiće vek trajanja i cveću u vazi.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.