On je svaki dan u teretani - koliko to utiče na seksualni život?

Izvor: B92, 02.Mar.2022, 20:06

On je svaki dan u teretani - koliko to utiče na seksualni život?

U istraživanju je učestvovalo oko 1.000 ispitanika, koji su odgovarali na pitanja o svojim seksualnim navikama, libidu i seksualnom odnosu.

Svakodnevno vežbanje u teretani i te kako može da utiče na vaš seksualni život, kažu naučnici sa Univerziteta Severna Karolina.

Ustanovljeno je da ljudi koji svakodnevno vežbaju u teretani manje razmišljaju o seksu, a samim tim i manje žele seksualni odnos u poređenju sa onima koji ne treniraju.

Smanjenje intenziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treninga ili postepeni prelazak na neki drugi vid vežbanja mogu povećati libido.

Jedan od načina da se efikasno poveća nivo testosterona jeste san od osam sati u kontinuitetu. Ista studija je pokazala da osobe koje spavaju samo pet sati u toku noći, mogu doživeti smanjenje nivoa testosterona i do 15 odsto.

Testosteron se najefikasnije povećava tako što se jedan interval dana rezerviše za potpuno opuštanje. Na taj način se reguliše "hormon stresa" koji luče nadbubrežne žlezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.