Omiljena bundevara bez kora: Kako se pravi razlivena pita od bundeve?

Izvor: Lepota i zdravlje, 04.Okt.2023, 14:04

Omiljena bundevara bez kora: Kako se pravi razlivena pita od bundeve?

Bundevara bez kora je brz i jednostavan način da uživate u omiljenoj jesenjoj poslastici Priprema bundevare bez kora ima svoje prednosti. Bez kora, jelo je lakše za pripremu i manje kalorično. Začini i dodaci daju bogatstvo arome i teksture, čineći ga jelo izvrsnim iako ne zahteva posebnu kulinarsku veštinu. Ova verzija bundevaru je takođe popularna zbog svoje jednostavnosti i autentičnog ukusa bundeve. Bez kora, brže se priprema, pa je savršen izbor za brzi, ukusan i zdrav obrok ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << dezert. Da li je bundevara bez kora zdrava? Bundeva ima mnogo zdravstvenih benefita. Zbog visokog sadržaja budneve, bundevara je bogata vlaknima, vitaminima (poput vitamina A, C i K), mineralima (kao što su kalijum i gvožđe) i antioksidansima. Konzumacija bundeve može pomoći u održavanju zdrave kože, poboljšati vid, podržati imunološki sistem i očuvati srčano zdravlje. Takođe, bundeva je niskokalorična, što može pomoći u kontroli telesne težine. Fitonutrijenti u bundevi imaju potencijal za smanjenje rizika od hroničnih bolesti. Osim toga, semena bundeve bogata su proteinima, vlaknima i zdravim mastima, što ih čini odličnim dodatkom ishrani. Bundevara bez kora – recept Sastojci: 300 grama bundeve 100 grama šećera 250 grama griza 250 mililitara jogurta 10 grama vanilin šećera prašak za pecivo šećer u prahu za posipanje muskatni orašćić ili cimet po ukusu Priprema bundevare bez kora Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Operite bundevu, odsecite vrh i odstranite seme. Zatim, izrandajte bundevu i pospite šećerom, pa neka odstoji 10-15 minuta. U velikoj činiji, pomešajte griz, vanilin šećer, jogurt, začine i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku masu. Dodajte rendanu bundevu i dobro promešajte. Sipajte smesu u podmazanu tiganj ili pleh. Pecite bundevaru u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i čvrsta na dodir. Izvadite bundevaru iz rerne i ostavite je da se ohladi pre sečenja na kriške. Poslužite sa kuglom sladoleda ili šlagom. Kako se pravi razlivena pita od bundeve? Video recept     artisteer/isctok/gettyimagesplusThe post Omiljena bundevara bez kora: Kako se pravi razlivena pita od bundeve? appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.