Olovka za oči na donjem kapku može povećati oko, ali samo ako se NANESE NA OVAJ NAČIN

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 23:37

Olovka za oči na donjem kapku može povećati oko, ali samo ako se NANESE NA OVAJ NAČIN

Stručnjaci kažu kako nanošenjem tankog sloja olovke za oči na donji kapak možete stvoriti dojam da su vam oči veće i delovaće uokvireno, a oštre linije ćete razmazati četkicom.

Crna ili smeđa olovka na gornjem kapku su gotovo standard za mnoge žene koje smatraju da takva šminka uokviruje oči i trepavicama daje puniji i lepši oblik.

No mnoge žene se ne usuđuju olovkom uokviriti i donji kapak zbog pogrešnog mišljenja da će na taj način vizuelno smanjiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oči. Možda je to povezano sa tinejdžerskim navikama šminkanja ili pak nekadašnjim savetima stručnjaka u modnim časopisima koji su baš na taj način savetovali izbegavanje korićtenja šminke na donjim kapcima. Naravno, pogrešno.

Ako se pravilno našminkate, olovka na donjim kapcima može stvoriti dojam da su vam oči veće.

- Malo olovke na donjim kapcima može ih odmah učiniti većima. Tehnika koju preferiram podrazumeva da započnem kremastom olovkom za oči koju ispod kapka lagano razmažem zaobljenom četkicom - kaže poznata šminkerkaDženi Patinkin.

Ističe kako je boja vrlo važna.

S druge strane, kad olovku razmažete četkicom dobićete pravu teksturu i izgled. Crta ne bi trebalo biti definisana, nego lagano zamućena. U osnovi, koristite proizvod koji na kraju uopšte neće stvoriti dojam da ste napravili jasnu crtu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.