Odrastali smo uz Vas, Vi ste BLAGO NACIONALNOG servisa Voditeljka Milica Nedić provela punih 30 godina na RTS-u, a niste znali da JOJ JE on SUPRUG

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 20:05

"Odrastali smo uz Vas, Vi ste BLAGO NACIONALNOG servisa" Voditeljka Milica Nedić provela punih 30 godina na RTS-u, a niste znali da JOJ JE on SUPRUG

Ugledna novinarka proslavila je pune tri decenije rada na RTS-u.

Radio Televizija Srbije iznedrila je brojne voditelje i TV lica, a za svakog novinara, rad na nacionalnoj televiziji je čast i privilegija. Voditeljku Dnevnika Milicu Nedić dobro svi znamo, a njen prepoznatljiv lik i umirujući glas nas pozdravlja sa ekrana već nekoliko decenija.

Zapravo, Milica Nedić je 1. marta 2024. godine obeležila punih 30 godina rada na RTS-u, čime se i pohvalila na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mrežama.

- Mojih prvih 30 godina sa vama i Televizijom Beograd - RTS. Čast i privilegija, zadovoljstvo i ponos. Hvala na poverenju i poštovanju - poručila je Milica uz kolaž fotografija sa početka novinarske karijere iskombinovane sa onima iz sadašnjeg vremena.

A post shared by Milica Nedić ♥️🍀🌞 (@milicavned)

U komentarima uz objavu nizale su se čestitke, reči podrške, kao i komplimenti:

"Odrastali smo uz Vas, Vi ste BLAGO NACIONALNOG servisa", samo je jedan od komenatara ovog tipa koji ne prestaju da stižu.

Naime, 1. marta 1994. godine sa nepune 24. godine, Milica Nedić stala je ispred kamera RTS-a, gde je ostala do dana današnjeg. Svoj televizijski staž započela je u Jutarnjem i Beogradskom programu.

Rođena je 24. marta 1970. godine u Surdulici, a nakon osnovne škole upisala je prestižnu Zemunsku gimnaziju. Osam godina kasnije, diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Srpski jezik i književnost.

Velika želja joj je bila da se zaposli na radiju, međutim, kada je stala pred kamere, njen neosporni talenat za tv voditelja je brzo prepoznat.

Iako je 30 godina u javnom svetu, o privatnom životu ugledne novinarke se malo zna. Milica Nedić je u višedecenijskom braku sa Milanom Nedićem, dugogodišnjim direktorom Radio Beograda. Iz velike ljubavi, par je dobio sina Nikolu, a voditeljka je jednom prilikom govorila o svojoj porodici.

- Mnogo naučenog u poslu dugujem suprugu Milanu. Volim da čujem njegove pohvale o svom radu, mada su mi draže kritike. Sa svakim novim danom učim i od sina Nikole, perspektivnog, obrazovanog i ambicioznog studenta, koji je prava riznica mudrosti, duhovitosti i mladalačke snage koja daje onu najvažniju, životnu. Bez njihovog, i ogromnog razumevanja roditelja, brata i prijatelja, ja ne bih bila ja - istakla je Milica svojevremeno za "Novosti".

Kako je istakla, sa sinom ima prijateljski odnos, pa se njihova porodična harmonija zasniva na međusobnom poverenju.

- Ne volim, a i ne moram često da budem stroga jer smo izgradili odnos u kom nema tajni i nerešivih prepreka. Ipak, ponekad kada su u pitanju sitne obaveze u kući, moram malo da uvedem red - sa osmehom je pričala i priznala da obožava vikende koje provedu u Grockoj, gde imaju porodičnu kuću.

- Nekoliko dana između proleća i jeseni svake godine ostane upamćeno po druženju sa najmilijima. Volimo da ručamo u prirodi, beremo trešnje ili grožđe. Imamo najlepši pogled na Dunav, Smederevsku tvrđavu i Karpate. Pesma zrikavaca i nebo gde su zvezde najbliže, naprosto nam čuvaju snagu za celu godinu - kazala je tada.

A post shared by Milica Nedić ♥️🍀🌞 (@milicavned)

Novinarka je jednom prilikom otkrila i da je u odličnim odnosima sa ćerkom svog supruga iz prvog braka.

- Ponosim se Nikolom i njegovom sestrom Anom, Milanovom ćerkom iz prvog braka. Nikola je student, ozbiljan i ambiciozan mlad čovek, izuzetnog obrazovanja za svoje godine, koje sve više usavršava. Uspešno polaže ispite, odlično govori nekoliko jezika, voli poeziju, čita romane, istorija ga mnogo zanima i zna je natprosečno. Dok su roditelji prevashodno usredsređeni na vesti, njega knjiga uspavljuje i budi. I to više žanrova istovremeno. Disciplinovan je, precizan, odgovoran. Za sebe u šali kaže da je "uspešni poliglota, atleta, esteta, poeta" - istakla je Milica za portal "Penzija.org".

Srbija Danas/N.P.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.