Odmah UJUTRU nakon BUĐENJA URADITE OVO - Telo će vam biti zahvalno, a treba vam samo par sekundi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 07:57

Odmah UJUTRU nakon BUĐENJA URADITE OVO - Telo će vam biti zahvalno, a treba vam samo par sekundi

Smanjićete bolove u kičmi i ukočenost!

Osam sati sedenja na poslu, mogu ozbiljno da utiču na telo. Ono šte je veoma važno je da povremeno pravite pauze da se istegnete i na neki način osvežite organizam, ali je veoma bitno i kako započinjete dan.

Koliko vas ima potrebu da se ujutru istegne? Pogotovo rano buđenje mnogima zna teško da padne. Zevanje, trljanje očiju i rastezanje su samo neke od stvari koje uradimo tokom jutarnjih časova.

Ako ste se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitali, da li je istazenje uopšte korisno i zdravo, odgovor je potvrdan. Ono pomaže pri pokretanju cirkulacije i podizanja energije, što vam može pomoći da započnete dan vedriji.

Prema rečima jedne poznate kompanije za proizvodnju stvari za udoban san, ovo su prednosti istezanja neposredno nakon buđenja:

Kako ističu, protezanje je najbolji alarm za telo, ono zapravo šalje signale mozgu da je vreme da se probude svi naši mišići. Osim njih, pokreću se i naši zglobovi, kao i cirkulacija nakon višečasovnog ležanja. Osim jutarnjih časova, protezanje je dobrododošlo u svako doba dana. Pa tako, ukoliko radite posao koji iziskuje osam sati sedenja ili više, nije loša ideja da malo protegnete telo.

Stručnjaci preporučuju da se u svakom položaju pri istezanju zadržate određeno vreme. Pa tako, obično je 30 sekundi optimalno vreme. Tako ćete se lakše rešiti stresa i svojim mišićima dati dovoljno vremena da se opuste. Nakon toga se opustite i dišite normalno sve do sledećeg istezanja koje ćete takođe zadržati 30 sekundi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.