Odaberite boju odeće prema boji kose: Šta bi trebalo da nose plavuše, a šta brinete

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 10:33

Odaberite boju odeće prema boji kose: Šta bi trebalo da nose plavuše, a šta brinete

Saznajte koja boja odeće vam pristaje u odnosu na boju kose i na godine.

Iako svaka sezona donosi nove modne trendove, samim tim i nove boje, ne bi trebalo da slepo pratimo ono što nam modna industrija nameće, jer ne pristaje svakome jednako, a sigurno vam nije cilj da ne izgledate dobro u onome što nosite.

Navešćemo koje boje bi pojedini tipovi žena prema boji kose i godinama trebalo da izbegavaju, odnosno koje boje možete u svakom slučaju da nosite.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Crnke mogu da prihvate bez mnogo razmišljanja belu boju, bež, svetlo zelenu, sivu, oker, žutu, ružičastu, narandžastu, tikriz, ljubičastu.

Plavuše najbolje izgledaju ako nose belu, plavu (u svim nijansama), ružičastu, svetlo i tamno sivu, smeđu, svetlo i tamno zelenu, tirkiznu i crnu boju.

Brinete i riđokose žene treba da se odluče za svetlo i tamno zelenu, sve nijanse plave, belu, ljubičastu, crnu.

Žene u zrelim godinama bi trebalo da izbegavaju jarke boje, nijanse azurno plave i pink, ali i neke pastelne tonove koji loše pristaju njenom tenu i kosi. Bela boja pristaje svim tipovima žena, pa i zrelim ženama.

Starije žene vole ljubičastu boju i to s pravom, jer ljubičasta ide veoma skladno sa sedom kosom i prozirnim tenom. Ženama sa sedom kosom i tenom koji više ne podnosi intezivnu šminku najbolje pristaju boje čelika, pepela - za dan, a boja bisera i golubje plava boja za veče. Braon nijanse im takođe pristaju, pod uslovom da je ten svež.

Starije žene ne treba da preteruju sa detaljima na haljinama, kostimu ili kaputu. Velika količina čipke, nabora, velikih mašni, kopči i ukrasa ne pristaju najbolje starijim ženama. Poželjno je da se odlučite za diskretnu belu kragnu, nisku bisera ili lančić sa perlama u svetloj boji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.