Od užine do ručka – grickalica za sve prilike: Kolutići luka umotani u slaninu (recept)

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Feb.2020, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od užine do ručka – grickalica za sve prilike: Kolutići luka umotani u slaninu (recept)

Malo drugačiji ručak za neobično topao februar Ako su vam malo dosadili klasični recepti i nemate ideju šta biste to novo mogli da spremite da prezalogajite mi vam danas donosimo zanimljiv ukus. Ovaj recept možete praviti kao dodatak ručku, a mnogima će i on biti više nego dovoljan. Pohovani kolutovi luka umotani u slaninu biće pun pogodak, a servirajte ih uz komad limuna. Sastojci: 2 velika luka (oguljena i iseckana na kolutiće prečnika 2 cm), toliko meka da se krugovi razdvajaju 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << do 30 režnjeva tanko iseckane slanine 1 kašičica belog bibera (mlevenog) ½ kašičice pečenog kima 3 jajeta (umućena) ¼ šolje punomasnog mleka 1 šolja prezli 1 šolja smrvljenog kornfleksa ulje za potapanje kolutića u velikom tiganju ½ supene kašike soli komad limuna za serviranje (po želji) Priprema: Umotati slaninu oko luka dok ne bude potpuno prekriven. Blago pritisnuti slaninu kako bi se zalepila za luk. Ponoviti postupak za preostale komadiće luka i slanine. Staviti umotane kolutiće od luka u frižider na sat vremena, da se sve slegne. U posudi pomešati biber i kim sa brašnom. Mutilicom mutiti dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi umutiti 3 jaja, dodati mleko i umutiti. U još jednoj posudi pomešati prezle sa smrvljenim kornfleksom. Prekriti kolutiće luka brašnom. Uvaljati ih u smesu sa jajetom. Pre nego što se luk uvalja u prezle, iscediti višak jajeta. Dobro ih uvaljati, a zatim staviti u veliku šerpu sa uljem prethodno zagrejanim na 175°C. Ponoviti sve sa preostalim lukom. Povremeno okrenuti luk dok se prži, i pržiti dok ne postane zlatnobraon. Staviti pečeni luk na kuhinjski ubrus da se ocedi višak ulja i posoliti, piše 24kitchen.rs . Ako želite da se zasladite nakon ručka, preporučujemo: Palačinke sa mlevenim lešnicima u testu Sastojci: 1 jaje, 1 šolje brašna (oko 2 dl), 1 dl mleka, 2 dl vode (otprilike), 1/2 šolje mlevenih lešnika, 1 kesica vanil šećera, na vrh kašikice soli, 2 kašike ulja. Za fil: 2,5 dl slatke pavlake, 2 vrhom pune kašike Nutele ili Eurokrema Napomene uz recept i pripremu počitajte OVDE

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.