Očistite REŠETKU za ROŠTILJ u par poteza, BEZ MUKA uz dve namirnice koje svi imaju u kuhinji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 08:18

Očistite REŠETKU za ROŠTILJ u par poteza, BEZ MUKA uz dve namirnice koje svi imaju u kuhinji

Jednostavno i brzo sredite rešetku od roštilja i uklonite tvrdokorne masnoće

Prvi maj je danas, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću. Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.

Pravi je gastronomski, ali i društveni užitak, ali je više nego naporno kada morate da pripremite rešetku na kojoj su se sada skupile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << masnoće od prethodne upotrebe. 

Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.

Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.