Obratite pažnju: Ovo su 4 očigledna znaka da ste izabrali pogrešnu dijetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 18:02

Obratite pažnju: Ovo su 4 očigledna znaka da ste izabrali pogrešnu dijetu!

Ne ide vam?

Ako ste previše opsednuti mršavljenjem i držite dijetu koja vam ne odgovara, vaše telo će patiti i može doći do naglih promena raspoloženja, niskog nivoa energije, problema s probavom i oslabljenog imuniteta.

Ako se budite iscrpljeni nakon višesatnog sna, a tokom dana jedva držite oči otvorene, trebalo bi da obratite pažnju na ishranu, ali i na stil života.

Obratite pažnju na kvalitet sna, kao i dovoljnu količinu spavanja, a obroke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bazirajte na namirnicama koje su zdrave i koje će vaš organizam snabdeti energijom.

U slučaju da ste počeli da se pridržavate nove dijete i primetili da ne idete dovoljno često u toalet, to je znak da ne unosite dovoljne količine hrane ili pak da ne unosite odgovarajuće namirnice. Najčešće je reč o nedovoljnom unosu vlakana.

Ako se konstantno borite sa zapušenim nosom, glavoboljom, zamorom ili upalom grla, verovatno jedete nešto što utiče na vaš imunitet.

Žudnja je način na koje telo pokušava da vam kaže da vam nedostaju određene hranljive stvari. Na primer, ako vam se stalno jede nešto slano, verovatno vam nedostaju minerali u organizmu.

Posezanje za slanim namirnicama takođe je način na koji telo pokušava da se nosi sa stresom. Ako vam se jede slatko, možda vam je potrebno više proteina. Takođe, pojačana potreba za slatkišima odnosno šećerom može da bude znak da su vašem organizmu potrebni ugljeni hidrati kao energija za mozak i telo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.