
Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2019, 21:54 (ažurirano 02.Apr.2020.)
OVU HRANU NE SMETE DA JEDETE KAD VAS BOLI ŽELUDAC: Evo kako da sprečite bolnu gorušicu
Ova hrana podstiče kiselinu.
Gorušica se javlja kada pojačana želudačna kiselina prolazi i vraća se kroz jednjak, a evo šta treba da izbegavate, a šta da jedete u ovom stanju.
Hrana zbog koje uglavnom nastaje gorušica jeste začinjena hrana, crni i beli luk i pića sa kofeinom, uključujući i kafu. Pojavu kiseline stimulišu i crveno vino, pomorandže, sir, nana i orasi.
Ovo oboljenje naročito pogađa trudnice, pušače i ljude koji su često pod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stresom.
Kako biste izbegli čestu gorišicu, jedite manje porcije i rasporedite pravilno obroke u toku dana. Takođe, izbegavajte usku garderobu, poput tesnih farmerki i potrudite se da obezbedite sebi redovan i spokojan san.
Nastavak na SrbijaDanas.com...