Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2019, 21:54

OVU HRANU NE SMETE DA JEDETE KAD VAS BOLI ŽELUDAC: Evo kako da sprečite bolnu gorušicu

OVU HRANU NE SMETE DA JEDETE KAD VAS BOLI ŽELUDAC: Evo kako da sprečite bolnu gorušicu

Ova hrana podstiče kiselinu.
Gorušica se javlja kada pojačana želudačna kiselina prolazi i vraća se kroz jednjak, a evo šta treba da izbegavate, a šta da jedete u ovom stanju.
Hrana zbog koje uglavnom nastaje gorušica  jeste začinjena hrana, crni i beli luk i pića sa kofeinom, uključujući i kafu. Pojavu kiseline stimulišu i crveno vino, pomorandže, sir, nana i orasi.
Ovo oboljenje naročito pogađa trudnice, pušače i ljude koji su često pod stresom.
Kako biste izbegli čestu gorišicu, jedite manje porcije i rasporedite pravilno obroke u toku dana. Takođe, izbegavajte usku garderobu, poput tesnih farmerki i potrudite se da obezbedite sebi redovan i spokojan san....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.