OVIM GREŠKAMA samo produžavate i pogoršavate PREHLADU - Ne radite to!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 19:44

OVIM GREŠKAMA samo produžavate i pogoršavate PREHLADU - Ne radite to!

Zalečite prehladu.

Koliko god se trudili, nije uvek jednostavno izbeći prehladu. Iako često traje do 5 dana, može biti vrlo iscrpljujuća.

Evo zašto se sporo oporavljate.

Vežbanje sigurno može poboljšati raspoloženje, ali to ne znači da ne trebate malo usporiti ako ste bolesni jer tako samo možete pogoršati stanje. Radite vežbe koje nisu tako intenzivne ako vam je začepljen nos ili kašljete, ali ako kašljete i imate temperaturu, neko vreme zaboravite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na trening.

Ako ste od onih koji veruju da se može snagom misli pobediti bolest, odustanite od toga. Praviti se da vam nije ništa može samo značiti da nećete usporiti i da ćete se vratiti svim navikama koje i inače negujete. Pre svega treba zapamtiti da možete zaraziti i druge ljude ako idete u teretanu, a i vašem je organizmu potreban odmor kako bi se borio protiv virusa.

Možda je san na dnu liste stvari koje se moraju uraditi, i sve je više onih koji ne spavaju dovoljno, ali prema savetima centra za prevenciju i kontrolu bolesti, ako ste bolesni, san je apsolutno potreban.

Zaboravite na mit da alkohol uništava bakterije, a svakako bi ga trebalo izbegavati ako ste bolesni.  Alkohol će uticati i na san, što je ključni deo oporavka.

Stres plus bolest su recept za katastrofu jer će prolongirati bolest, a i oporavak zbog proizvodnje hromona stresa koji će uticati na imunološki sastav. Male količine stresa nemaju velik uticaj, ali ako se radi o onome koji je prisutan stalno, tu već dolazi do problema. Pokušajte da se odmarate što više možete i bavite se aktivnostima koje vas opuštaju.

Količina vode koju unosite u organizam postaje važan faktor kada ste bolesni. Važno je i piti zdrave napitke, a to se većinom odnosi načajeve i vodu, ali i supu. Studije pokazuju kako ćete takvim navikama skratiti tok bolesti i brže se oporaviti.

Sigurno da će oni pomoći ako se osećate loše, čak će pomoći i da bolje spavate, što može uticati na tok bolesti. No, ako koristite više nego je potrebno, stanje se može samo pogoršati pa budite pažljivi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.