OPUŠTANJE U KADI: Kada vidite koliko kalorija sagoreva, češće ćete ga primenjivati

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPUŠTANJE U KADI: Kada vidite koliko kalorija sagoreva, češće ćete ga primenjivati

Topla voda opušta.

Naučnici sa engleskog Univerziteta mtestirali su 14 muškaraca na način da su morali da voze bicikl jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi sa vodom temperature 40 stepeni.

HIPOTIREOZA - Odsustvo efekta hormona ŠTITNE ŽLEZDE na ćelije organizma! Evo kako se LEČI

Dobra vest za sve one koji vole da se izležavaju u kadi. Topla voda i opuštanje mogu vašem zdravlju doprineti baš isto kao i 30-minutna šetnja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Naučnici sa univerziteta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali da voze bicikl jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stepeni.

Iako je vožnja biciklom potrošila više kalorija, opuštanje u kadi je takođe otopilo kalorije i to količinu koja bi se izgubila 30-minutnom šetnjom, zbog povećanja telesne temperature.

BUDITE OPREZNI: Od dugog sedenja ispred TV-a možete da dobijete tromb!

Ispitanicima se kroz 24 sata merila količina šećera u krvi, a rezultat je pokazao nižu količinu nakon kupanja, nego nakon vožnje bicikla.

Imate krvnu grupu A? Masno ne smete da jedete, evo i zbog čega!

Prema istraživanju, "pasivno zagrejavanje" smanjuje upalu, pa se koristi kao medicinski tretman u Finskoj, a u časopisu JAMA Internal Medicine navodi se da provođenje vremena u sauni pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.