OPREZ! Veš mašina IZVOR BAKTERIJA! Uz ove TRIKOVE ih se jednostavno rešite PLUS RECEPT

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 11:39

OPREZ! Veš mašina IZVOR BAKTERIJA! Uz ove TRIKOVE ih se jednostavno rešite PLUS RECEPT

Nove studije pokazuju kako mnoge bakterije mogu preživeti proces pranja i na taj način predstavljati ozbiljan rizik za zdravlje.

Iako svaka veš mašina ima samo jedan zadatak – ukloniti prljavštine i nečistoće sa odeće, nekada to nije baš tako.

Zanimljiv slučaj zabeležen je u Nemačkoj 2012. godine kada je na pedijatrijskom odeljenju uprkos svim preduzetim merama opreza, kod najmanje 14-ero dece zabeležen slučaj pojave bakterije Klebsiella oxytoca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << . Bakterija pronađena na odeći novorođenčadi proširena je upravo preko bolničke perionice.

Buđ, bakterije, skoreni sapun i ostale 'ljigave' stvari se nakupe u mašini kroz određeno vreme, a ako ih ne čistite tu se razvijaju i razmnožavaju. Na svu sreću postoje prirodne stvari koje mogu pomoći u rešavanju ovog problema.

Najbolja prirodna sredstva za dubinsko čišćenje 

Iako postoji puno preporuka kako očistiti mašinu, mnoge od njih uključuju i hemijska sredstva poput izbeljivača, kojeg nikako nije dobro koristiti jer je sam po sebi respiratorni toksin i nje učinkovit u uklanjaju buđi.

Soda za pranje je genijalna za čišćenje raznih površina u kući. Ova pojačana verzija sode bikarbone pomaže da se razgrade naslage tvrdokornog kamenca, masti i naslaga. Može se koristiti i kao prirodno sredstvo za čišćenje posuđa i kao deterdžent za rublje.

Sirće, kao kiselina, pomaže da se 'ukrote' naslage minerala, masti i buđi. Može se koristiti regularno u ciklusu ispiranja kao omekšivač odeće i kao pročišćivač mašine.

Recept za prirodno sredstvo za čišćenje perilice

Očistite dozator deterdženta u toploj vodi i uklonite svu prljavštinu četkicom ili sunđerom. Vratite ga nazad u mašinu i dodajte malo sirćeta u njega. Zatim stavite boraks ili hidrogen peroksid u bubanj i uključite mašinu na najvećoj temperaturi s puno vode. Ako imate opciju čišćenja, uključite taj program. Nakon što je program gotov, dodajte sirće i esencijalna ulja u dozator. Pokrenite ponovo program na visokoj temperaturi, i kad je gotov obrišite mašinu krpom s mikrovlaknima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.