ODLAGANJE voća i povrća u FRIŽIDER U KESAMA je najpogrešnija stvar koju možete da uradite! Evo šta se tada dešava sa namirnicama, kao i kako bi bilo pametnije što duže sačuvati hranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 08:14

ODLAGANJE voća i povrća u FRIŽIDER U KESAMA je najpogrešnija stvar koju možete da uradite! Evo šta se tada dešava sa namirnicama, kao i kako bi bilo pametnije što duže sačuvati hranu

U zavisnosti od vrste povrća i voća, ono može u frižideru da stoji od tri dana, što je slučaj sa zrelim breskvama, do četiri nedelje, kada su u pitanju jabuke ili šargarepa.

Više puta smo napravili grešku i odložili povrće ili voće u plastičnu kesu, pa u frižider.

To je najgora ambalaža ako želimo da naša hrana duže ostane sveža.

Plastika uzrokuje brže kvarenje i gubitak hranjivih materija. Naime, ona ne dopušta cirkulisanje vazduha. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zato nastaje vlažno okruženje koje je pogodno za razmnožavanje mikroorganizama poput plesni.

Stručnjaci zato savetuju da povrće i voće u frižideru pohranjujemo u staklenim posudama ili papirnim salvetama.

Pre konzumacije sveže voće i povrće treba oprati hladnom vodom kako bi se isprali zemlja, mikrobi i pesticidi.  Osim pranja proizvoda, postoje i drugi važni saveti za čuvanje voća i povrća.

Prvo, odaberite proizvode koji nemaju oštećenja. Takođe, u frižideru držite voće i povrće podalje od hrane poput sirovog mesa, piletine i plodova mora. Kad pripremate hranu, obavezno koristite posebnu dasku za seckanje povrća i voća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.