Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 08:14
ODLAGANJE voća i povrća u FRIŽIDER U KESAMA je najpogrešnija stvar koju možete da uradite! Evo šta se tada dešava sa namirnicama, kao i kako bi bilo pametnije što duže sačuvati hranu
U zavisnosti od vrste povrća i voća, ono može u frižideru da stoji od tri dana, što je slučaj sa zrelim breskvama, do četiri nedelje, kada su u pitanju jabuke ili šargarepa.
Više puta smo napravili grešku i odložili povrće ili voće u plastičnu kesu, pa u frižider.
To je najgora ambalaža ako želimo da naša hrana duže ostane sveža.
Plastika uzrokuje brže kvarenje i gubitak hranjivih materija. Naime, ona ne dopušta cirkulisanje vazduha. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zato nastaje vlažno okruženje koje je pogodno za razmnožavanje mikroorganizama poput plesni.
Stručnjaci zato savetuju da povrće i voće u frižideru pohranjujemo u staklenim posudama ili papirnim salvetama.
Pre konzumacije sveže voće i povrće treba oprati hladnom vodom kako bi se isprali zemlja, mikrobi i pesticidi. Osim pranja proizvoda, postoje i drugi važni saveti za čuvanje voća i povrća.
Prvo, odaberite proizvode koji nemaju oštećenja. Takođe, u frižideru držite voće i povrće podalje od hrane poput sirovog mesa, piletine i plodova mora. Kad pripremate hranu, obavezno koristite posebnu dasku za seckanje povrća i voća.
Nastavak na SrbijaDanas.com...