Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 11:59

Nova metoda PRANJA KOSE postala HIT u svetu - Pogledajte o čemu se radi

Stručnjaci kažu da je ovo najbolji način za pranje kose.

Trostruko pranje kose je novi trend u nezi kose, a podrazumeva ono što mu i samo ime kaže - tokom jednog pranja kosa potrebno je čak tri puta upotrebiti šampon i isprati ga. Čini se nepotrebnim i preteranim, ali stručnjaci kažu da zapravo ima rezultata.

Ovakav tretman se posebno preporučuje ženama sa izrazito oštećenom kosom.

- Savetujemo da dva ili tri puta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << operete kosu šamponom jer je neophodno da u potpunosti uklonite ostatke sa kose ili temena. Postoji mnogo kozmetičkih proizvoda koje žene koriste, a koji se zbog sastava ne skidaju lako sa kose. Upravo zato je trostruko pranje neophodno uz dobro ispiranje, posebno ako koristite hranljive šampone ili one za restrukturiranje kose - ističu frizeri iz madridskog salona "Yoy".

Loše ispiranje je jedna od najčešćih grešaka, a još više treba povesti računa o ovome ako praktikujete trostruko pranje.

- Ako želimo da izbegnemo masnoću kose ili opterećenje temena viškom proizvoda ili neutrališemo uticaj spoljnog zagađenja na kosu potrebno je da posvetimo vreme pranju kosa i detaljno eliminišemo sve prizvode poput laka za kosu, pene, gela, voska, šampona za suvo pranje, praha za volumen ili čak i parfema za kosu -  kažu iz pomenutog salona.

Obratite pažnju i na to da šampon ne treba utrljavati u kosu, već ga umasirati! Masažom temena i kose ćemo postići apsorciju hranljivih materija iz proizvoda, a pritom nećemo oštiti dlaku. Mokra kosa je osetljivija i ne treba je trljati niti agresivno rukovati njome.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.