Nova dimenzija upotrebe: Ulje i sirće kao moćni saradnici ukusnih jela

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Dec.2020, 19:03

Nova dimenzija upotrebe: Ulje i sirće kao moćni saradnici ukusnih jela

Ulje i sirće glavni su junaci izvanrednih i ukusnih jela. Međutim, nismo uvek kreativni i snalažljivi da ove namirnice iskoristimo kada su na izmaku. Kako ne bi predugo stajale u vašoj kuhinji, donosimo vam savršene trikove kako da ih brzo upotrebite, a da pritom njihove moći u potpunosti iskoristite!  Sir, puter i so čine se kao nezaoblizani sastojci bez kojih ne možemo da zamislimo neko ukusno jelo. Okej, i jeste tako, ali kuvarica Misti Noris iz Dalasa kaže da su ulje i sirće neopevani >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << junaci zdrave kuhinje, te da mogu biti laka i ukusna zamena za sve. Verujemo joj na reč. Ali, hajde da vidimo šta ona kaže… (Pročitaj: Koje su zdravstvene prednosti karfiola?) – Donose toliko ukusa da svako jelo čine posebnim. Oni ističu u prvi plan ukuse hrane koje drugačije ne biste osetili –  rekla je. U današnjem tekstu imate priliku da pročitate njene magične tehnike korišćenja ulja i sirćeta kao pridruženu celinu…   View this post on Instagram   A post shared by Modern Sprout (@modsprout) Ulje i sirće – Sastojci bez kojih ne možemo da zamislimo ukusno jelo Kretivnost u kuhinji proizišla je iz želje da na trpezi uvek servirate ukusno jelo, jer je uživanje u hrani jedno od najdragocenijih aktivnosti tokom dana. Kuvarica Misti je toga i sama svesna pa je rešila da podelila sa svetom svoje sjajne trikove upotrebe njihovih moći. Upotreba ulja:  Ulje kurkume: U tegli za konzerviranje kombinujte 1/2 šolje neutralnog ulja i 2 kašike kurkume. Stavite u lonac sa kipućom vodom na 2 sata da se kurkuma polako ulije u ulje. Uklonite sa vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. (Pročitaj: Energetske štanglice – idealno rešenje kad vam padne šećer) Prepečeni beli luk i biljno ulje: Prepecite konzervirani čili, beli luk, sušenu ili svežu biljku po vašem izboru na 1/2 šolje neutralnog ulja dok ne postanu aromatični. Uklonite posudu sa vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.   View this post on Instagram   A post shared by °ᧁꪊⅈᥴ ꪑⅈꪀꪖ° | Chakaonika Oup (@minja_gutic) Upotreba sirćeta, takođe može biti kreativna. Evo kako to radi kuvarica Misti iz Dalasa. 1. Dodajte dodir slatkoće Kako se sirće kuva, njegovi prirodni šećeri isplivavaju na površinu, pa se samim tim gubi njegova oštra crta. Recimo, dinstajte balzamično sirće u bogatim sosovima od testenine i čorbama ili ga dodajte tokom poslednjih minuta grilovanja povrća. Tada se ono svede na sirupastu glazuru koja se pri hlađenju pretvara u savršenu karamelu. (Pročitaj: Retko ga jedemo, a izuzetno je dobar za žene) 2. Sirće kao idealna zamena za so Ako niste znali, sirće može da posluži i kao izvanredna zamena za so. Na gotovim jelima dodajte samo nekoliko kapi koje će ulepšati i izoštriti ukuse spremljenog ručka. Osim toga, ovo je i mnogo zdravija varijanta. Da li su prsti počeli da vam igraju, spremate li se za nove kuhinjske avanture? Lepota i ZdravljeHealth The post Nova dimenzija upotrebe: Ulje i sirće kao moćni saradnici ukusnih jela appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.