Nova MIS je TRANSRODNA DEVOJKA - Predstavljaće ovu državu na prestižnom takmičenju

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 23:01

Nova MIS je TRANSRODNA DEVOJKA - Predstavljaće ovu državu na prestižnom takmičenju

Ovako je ušla u istoriju!

Nova Mis Holandije je ušla u istoriju kao prva transrodna žena koja je pobedila na ovom takmičenju. Reč je o 22 godine staroj Riki Valeri Kol.

Ova 22-godišnja transrodna devojka će se tako takmičiti na predstojećem izboru za Mis Univerzuma koje se održava kasnije ove godine, a na ovom prestižnom takmičenju žene iz celog sveta će se boriti za krunu najlepše na svetu.

Poslednja mis Holandije Ona Mudi i aktuelna Mis Univerzuma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << R'Boni Gabriel iz Sjedinjenih Američkih država bile su uz Riki Valeri Kole, prvu transrodnu osobu koja je pobedila na ovom takmičenju u Holandiji, da joj uruče nagradu i na glavu stave osvojenu nacionalnu krunu. Može se reći da su svi izgledali oduševljeno i srećno, uključujući i pobednicu koja je bila van sebe od uzbuđenja, prenosi "TMZ".

Sada odlazi na na veliku scenu i značajno takmičenje - Mis Univerzuma - koje će se održati u Salvadoru u decembru.

Prva je transrodna žena u Holandiji koja se takmičila no ovom izboru, ali neće biti prva na koja će se boriti za titulu na izboru za Mis Univerzuma, jer je pre nje predstavnica Španije Angela Ponce učestvovala 2018. godine.

Više transrodnih žena se takmičilo na nacionalnim izborima za Mis Univerzuma poslednjih godina, a i nova vlasnica organizacije Mis Univerzuma - Anne Jakrajutatip - i sama je transrodna.

"Uspela sam"

Riki Valeri Kol je bila oduševljena pobedom, i sa pratiocima na mrežama podelala ovo zadovoljstvo.

"Uspela sam", poručila je i nastavila da govori koliko je uzbuđena što će se boriti za titulu Mis Univerzuma u narednom periodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.