Noćna rutina za kosu koja će je učiniti bujnijom i lepšavijiom

Izvor: Lepota i zdravlje, 16.Apr.2023, 17:01

Noćna rutina za kosu koja će je učiniti bujnijom i lepšavijiom

Nega pre spavanja je važna, ne samo za lice, već i za kosu. Ova noćna rutina za kosu svodi se na samo pet koraka zbog kojih ćete izgledati doteranije. Istina je da je kosa bitan deo našeg celokupnog izgleda. Jednostavne odevne kombinacije i minimalna šminka mogu izgledati zadivljujuće uz negovanu i stilizovanu kosu. Podrazumeva se da nemamo vremena da par puta nedeljno idemo na feniranje. A, budimo realni, kada žurite negde, kosa je poslednja na spisku za sređivanje.   View >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << this post on Instagram   A post shared by Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo) Zato smo pripremili mala pravila zbog kojih će vaša kosa, uz malo truda, uvek izgledati bujno i lepršavo. Čak i ako ne uložite ni minut dodatnog vremena. Otrkivamo vam kako. Noćna rutina za kosu koja će je učiniti bujnijom i lepšavijiom Pripremite kosu uveče Nakon pranja kose, ne čekajte jutro, već pre spavanja nanesite proizvode za stilizovanje. Na ovaj način ćete zaštititi kosu od upetljavanja i oštećenja, a ujutru ćete se probuditi sa već spremnom frizurom. Operite kosu pre spavanja Ako mislite da je bolje da ujutru imate sveže opranu kosu, razmislite o ovome. Poznato je da struktura kose funkcioniše kao sunđer i upija svu prljavštinu oko vas. Sigurno ne želite da na kraju dana nečistoće prenesete na svoj jastuk, a onda i na lice. Noćna rutina za kosu: Sušenje Ako perete kosu pre odlaska na spavanje, potrudite se da kosa ima vremena da se potpuno osuši na vazduhu. Ukoliko legnete sa mokrom kosom na spavanje, ujutru će izgledati neuredno i biće naelektrisana. Češljanje? Zavisi od strukture kose Ako imate ravnu ili talasastu kosu, očešljajte je i nežno pokupite u rep ili opuštenu pletenicu. Ne zatežite pramenove suviše jako. Za najbolji efekat je lagano naprskajte vodom kako bi ujutru bila još mekša i svežija. Ovim trikom se možete služiti čak i ako vam kosa nije u potpunosti čista. Zasigurno će izgledati bolje i čistije, a imaćete i nežne talase. Ako je vaša kosa kovrdžava, ne češljajte je jer to može pokvariti vaše lokne. Samo zakačite kosu iza glave nežnim šnalama.   View this post on Instagram   A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) Noćna rutina za kosu: Jastučnica je važna Kao što smo ranije naveli, jastuk može uticati na lepotu vaše kose, ali i na oštećenje. Zato je idealno da je vaš jastučnica svilena kako bi se sprečili neželjeni efekti trenja. Umesto jastučnice, možete koristiti i svilene trubane koji će zaštititi kosu od lomljenja. Uz ovih pet trikova, a sa vrlo malo uloženog truda, vaša kosa će biti doteranija i izgledaće zdravije i bujnije. Miljana MomirovićLittleBee80/GettyImagesPlusThe post Noćna rutina za kosu koja će je učiniti bujnijom i lepšavijiom appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Noćna rutina za kosu koja će je učiniti bujnijom i lepšavijiom

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Apr.2023

Nega pre spavanja je važna, ne samo za lice, već i za kosu. Ova noćna rutina za kosu svodi se na samo pet koraka zbog kojih ćete izgledati doteranije.. Istina je da je kosa bitan deo našeg celokupnog izgleda. Jednostavne odevne kombinacije i minimalna šminka mogu izgledati zadivljujuće uz negovanu...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.