Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 01:08

"Nikako ne bušite deci uši U OVOM UZRASTU" Doktorka upozorila na OPASNE POSLEDICE po dete

Iako svi roditelji jedva čekaju da svojim mezimicama postave minđuše koje su dobile od kumova za babine, evo zašto treba da se strpe.

Jedno od pitanja koje uvek podeli roditelje u Srbiji jeste da li treba deci bušiti uši. Objašnjenje je dala doktorka Tania Eliot, koja je dala razlog zašto to ne treba raditi, bar u ranom periodu.

Ona je na svom Instagram profilu podelila snimak u kojem navodi tri stvari koje nikad ne bi uradila deci kao doktorka i majka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , a jedna od njih je bušenje ušiju u najranijem periodu života.

Kako je navela, to je jedan od najčešćih razloga zašto mnogi ljudi imaju alergiju na nikl, piše City magazin.

A post shared by Tania Elliott (@drtaniaelliott)

– Kako se imuni sistem deteta razvija i koža se probija, telo pokreće imuni odgovor. Sledeći put kada bude izloženo bilo čemu što sadrži nikl, može doći do alergijske reakcije. Zapamtite, nikl je prisutan u nerđajućem čeliku, srebru i zlatu ispod 14K, ali i mnogim namirnicama - objasnila je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.